Wanneer doorlopende reisverzekering afsluiten?

Gaat u op vakantie?

Als u op vakantie gaat is een reisverzekering aan te raden. U kunt hierbij kiezen uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Dit roept regelmatig de vraag op: 'Wanneer doorlopende reisverzekering afsluiten?' En wanneer een kortlopende? Er zijn meerdere aspecten die hier van invloed op zijn. Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u zelf kiezen wat u wel en wat u niet mee verzekerd. Wanneer u binnen Nederland op vakantie gaat kunt u controleren of er eventueel al zaken verzekerd zijn. Hierbij kunt u denken aan zaken als medische kosten, ongevallen- en/of een kostbaarhedenverzekering. Wanneer deze al verzekerd zijn hoeft u deze niet op te nemen in uw reisverzekering.

Wanneer doorlopende reisverzekering afsluiten?

Op ‘Wanneer doorlopende reisverzekering afsluiten?’ adviseren wij doorgaans dat dit de beste optie is wanneer u vaker dan 2 keer per jaar op vakantie of een weekend weg gaat. Wanneer dit niet het geval is adviseren wij u om een kortlopende reisverzekering af te sluiten wanneer u uw vakantie boekt. U ben dan enkel verzekerd voor de periode die u weg bent.

Uw risico’s afdekken?

Rubrieken die meestal in de basisverzekering zijn opgenomen: 
- Audiovisuele apparatuur (fototoestel, videocamera)
- Reisdocumenten (soms ook contant geld)
- Onvoorziene kosten na een ongeval
- Onkosten aan uw telefoon
- Uw bagage

Rubrieken die aanvullende te verzekeren zijn (vallen niet onder de basisdekking):
- Uitgebreide bagagedekking (hoger verzekerd bedrag dan bij basisdekking)
- Annulering van vakantie (annuleringsverzekering)
- Aanvullende medische kosten
- Europa- of werelddekking
- Gevaarlijke sporten

Let wel op, iedere verzekeringsmaatschappij hanteert zijn eigen rubrieken en een maximaal verzekerd bedrag.Deze informatie kunt u in de polisvoorwaarden terugvinden.

Wij helpen u graag

De vraag ‘Wanneer doorlopende reisverzekering afsluiten?’ krijgen wij regelmatig gesteld. Wilt u persoonlijk advies over dit onderwerp ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen met u kunnen wij kijken of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering beter bij uw levensstijl past.