Wanneer kortlopende reisverzekering afsluiten?

Reisverzekering afsluiten

Als u op vakantie gaat is het afsluiten van een reisverzekering aan te raden. Deze reisverzekering is meestal beschikbaar in verschillende samenstellingen. U kunt hierbij kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Ook kunt u hierbij zelf kiezen wat u wel en wat u niet meeverzekerd. Wanneer u binnen Nederland op vakantie gaat kunt u controleren of er al zaken verzekerd zijn via uw andere verzekeringen. Hierbij kunt u denken aan zaken als medische kosten, ongevallen- en/of kostbaarhedenverzekering. Wanneer deze al verzekerd zijn hoeft u deze niet op te nemen in uw reisverzekering.

Wanneer kortlopende reisverzekering afsluiten?

Een kortlopende reisverzekering kunt u afsluiten voor de periode dat u op vakantie bent. De reisverzekering sluit u altijd af voordat u op vakantie gaat. Deze manier van verzekeren sluit het best aan bij mensen die ongeveer 1 á 2 keer per jaar op vakantie gaan voor een periode korter dan 2 weken. Mocht u vaker op vakantie of een weekendje weg gaan dan kunt u het afsluiten van een doorlopende reisverzekering overwegen.

Waar bent u voor verzekerd?

Rubrieken die meestal in de basisverzekering zijn opgenomen: 
- Audiovisuele apparatuur (fototoestel, videocamera)
- Reisdocumenten (soms ook contant geld)
- Onvoorziene kosten na een ongeval
- Onkosten aan uw telefoon
- Uw bagage

Rubrieken die aanvullende te verzekeren zijn (vallen niet onder de basisdekking):
- Uitgebreide bagagedekking (hoger verzekerd bedrag dan bij basisdekking)
- Annulering van vakantie (annuleringsverzekering)
- Aanvullende medische kosten
- Europa- of werelddekking
- Gevaarlijke sporten

Let wel op, iedere verzekeringsmaatschappij hanteert zijn eigen rubrieken en een maximaal verzekerd bedrag. Deze informatie kunt u in de polisvoorwaarden terugvinden.

Advies op maat

De vraag ‘Wanneer kortlopende reisverzekering afsluiten?’ is een vraag die wij regelmatig, vooral voor vakantie periodes, gesteld krijgen. Heeft u geen tijd om verschillende polisvoorwaarden door te spitten, of wilt u persoonlijk advies over dit onderwerp ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.