Wanneer sluit ik een doorlopende reisverzekering af?

Zorgeloos reizen?

Als u op vakantie gaat is een reisverzekering zeker aan te raden. Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u zelf kiezen wat u wel en wat u niet meer verzekerd. Wanneer u binnen Nederland op vakantie gaat kunt u controleren of er al zaken verzekerd zijn. Hierbij kunt u denken aan zaken als medische kosten, ongevallen- en/of kostbaarhedenverzekering. Wanneer deze al verzekerd zijn hoeft u deze niet op te nemen in uw reisverzekering. Daarnaast kunt u kiezen tussen een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Dit roept regelmatig de vraag op: Wanneer sluit ik een doorlopende reisverzekering af? Wij leggen het u hieronder uit.

Wanneer sluit ik een doorlopende reisverzekering af?

Op ‘Wanneer sluit ik een doorlopende reisverzekering af?’ adviseren wij doorgaans dat wanneer u vaker dan 2 keer per jaar op vakantie gaat een doorlopende reisverzekering een goede keuze is. Dit is echter ook afhankelijk van de lengte van uw vakanties. Als u doorlopende verzekerd bent hoeft u niet meer per vakantie de verzekering opnieuw af te sluiten. Wanneer u 1 á 2 keer op vakantie gaat voor perioden korten dan 2 weken adviseren wij om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit kunt u doen wanneer u uw vakantie boekt. U bent dan alleen verzekerd voor de periode die u weg bent.

Welke rubrieken zijn verzekerd?

Rubrieken die meestal in de basisverzekering zijn opgenomen: 
- Audiovisuele apparatuur (fototoestel, videocamera)
- Reisdocumenten (soms ook contant geld)
- Onvoorziene kosten na een ongeval
- Onkosten aan uw telefoon
- Uw bagage

Rubrieken die aanvullende te verzekeren zijn (vallen niet onder de basisdekking):
- Uitgebreide bagagedekking (hoger verzekerd bedrag dan bij basisdekking)
- Annulering van vakantie (annuleringsverzekering)
- Aanvullende medische kosten
- Europa- of werelddekking
- Gevaarlijke sporten

Let wel op, iedere verzekeringsmaatschappij hanteert zijn eigen rubrieken en een maximaal verzekerd bedrag.Deze informatie kunt u in de polisvoorwaarden terugvinden.

Wij helpen u graag

De vraag ‘Wanneer sluit ik een doorlopende reisverzekering af?’ krijgen wij regelmatig gesteld. Wilt u persoonlijk advies over dit onderwerp ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u aan de hand van uw vakantieplannen graag over de juiste verzekering die daarbij past.