Verzekering en Hypotheekadviseur

Uw onafhankelijke adviseur uit de omgeving Rotterdam

Aansprakelijkheid gaat iedereen aan

Categorie: Zijlstra & Udema Vertellen

Ingezonden door: ha mrt 31, 2017

Beste lezer,

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo luidt de welbekende uitspraak. Altijd vervelend, maar nog eens extra wanneer je ook iemand anders ermee dupeert. Bijvoorbeeld wanneer je een glas rode wijn tijdens de housewarming van een vriendin over haar gloednieuwe tapijt laat vallen, of wanneer je in de rij voor het stoplicht met je fiets tegen een geparkeerde auto stoot. Ook een autospiegel is er tijdens een moment van onoplettendheid zo afgelopen. Ondanks dat een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) erg gebruikelijk is, is deze niet verplicht in Nederland.

De verzekering der verzekeringen

Wij verzekeringsadviseurs vinden de AVP één van de belangrijkste verzekeringen ter bescherming van uzelf. Hij dekt namelijk een heleboel tegen een relatief laag bedrag. Rijdt uw kind met zijn fiets tegen de nieuwe auto van de buurman? De schade is gedekt! Rent uw hond in zijn enthousiasme om de bal te pakken een wielrenner omver? Ook dan wordt de schade gedekt door uw AVP.

Een relatief laag bedrag voor uitgebreide dekking

Niet alleen uw kinderen en huisdieren kunnen onbedoeld schade toebrengen bij derden. Een gesprongen waterleiding kan schade veroorzaken bij de buren en zij kunnen deze schade volgens de wet op u verhalen. Dit noemen we risicoaansprakelijkheid. De premie voor een AVP met gezinsdekking is relatief laag en verzekert u voor een bedrag van €1,25 miljoen of meer. Als u bedenkt hoe hoog het schadebedrag kan zijn die u de ander moet betalen, dan is het afsluiten van een AVP waarschijnlijk een snel gemaakte keuze! Onze verzekeringsadviseurs helpen u graag bij het bekijken van de mogelijkheden voor u.

Aansprakelijkheid als ondernemer

Bent u een ondernemer? Ook dan is aansprakelijkheid iets belangrijks om over na te denken. U kunt namelijk aansprakelijk worden gesteld voor schade aan derden die ontstaat tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Het kan dan gaan om schade aan personen (letsel) of aan zaken (materiële schade). Ook kan het product dat u levert schade veroorzaken of kunt u of één van uw werknemers een verkeerd advies geven waardoor uw klant vermogensschade oploopt. In deze gevallen is het fijn wanneer u een AVB hebt die de financiële gevolgen hiervan dekt.

Aansprakelijk zijn of aansprakelijk gesteld worden

Toch zit er een wezenlijk verschil tussen aansprakelijk zijn en aansprakelijk gesteld worden. Wanneer iemand een schadeclaim tegen u indient betekent dit namelijk niet automatisch dat u schuldig bent en diegene dus daadwerkelijk recht heeft op een vergoeding. Het verweer hiertegen kost veel tijd en vergt bovendien kennis van zaken. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt hierbij de uitkomst en biedt uw onderneming bescherming tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid.

Of u nu particulier bent of ondernemer: soms gebeuren er zaken die u niet zelf in de hand hebt waardoor u  aansprakelijk gesteld wordt voor schade bij derden. Het advies van onze verzekeringsadviseurs is éénduidend over deze verzekering: onmisbaar. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste verzekering zodat deze zaken u in ieder geval geen slapeloze nachten hoeven te bezorgen!

Sacha Udema