Arbeidsongeschiktheid verzekering

Zekerheid over uw inkomen

Als ondernemer gaat u maar door, zelfs wanneer dat eigenlijk niet kan. Toch kan er ook voor u een moment komen dat u voor kortere of langere termijn uit de running bent. Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen, sterker nog; de kans dat u er tussen 35 en 65 jaar mee te maken krijgt is groter dan 50%. Dat terwijl meer dan de helft van de ondernemers hun AOV kans (zeer) laag inschatten. 

Financiële zekerheid dankzij goed advies

Of u nu voor korte- of lange termijn arbeidsongeschikt bent: een goede financiële oplossing neemt een groot deel van deze onzekerheid weg. Voor de korte termijn kunnen onvoorziene kosten worden gedekt door een goede financiële buffer. Voor de langere termijn is het verstandig om te kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering om deze zekerheid te bieden. De verzekeringsadviseurs van Zijlstra & Udema Verzekeringen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. 

Belangrijke keuzes

Bij het samenstellen van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn er een aantal belangrijke zaken om over na te denken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering bestaat uit verschillende oplossingen en keuzes die u zelf maakt voor het geval uw inkomen wegvalt. Door te bespreken wat voor u belangrijk en van toepassing is kunnen we de verzekering samenstellen die u het beste past bij uw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan:

  • Wanneer komt de verzekering tot uitkering? Wachttijd van 14 – 730 dagen.
  • Welke minimale mate van arbeidsongeschiktheid? Keuze tussen 35% - 100%.
  • Jaarlijkse stijging van het verzekerd bedrag (of gelijkblijvend). Meestal 1% - 3%.
  • Welke arbeidsongeschiktheidscriteria dienen te worden aangehouden?
  • Tot welke leeftijd wilt u zich verzekeren? Keuze tot meestal de pensioengerechtigde leeftijd.

De premie voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering is sterk afhankelijk van de bovenstaande gemaakte keuzes! We laten u de mogelijkheden zien en adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Zo heeft u uw goede nachtrust snel weer terug!

Feiten over arbeidsongeschiktheid bij ondernemer

Uw gezondheid en mogelijkheden om te werken zijn dus wellicht minder vanzelfsprekend dan u had verwacht. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uzelf te beschermen tegen de bijkomende risico's van (langere) arbeidsongeschiktheid als ondernemer.

Onze dienstverlening

Zijlstra & Udema Verzekeringen is een kleinschalig en persoonlijk kantoor waar  onafhankelijk advies voorop staat. In een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek zullen onze verzekeringsadviseurs samen met u een inventarisatie van uw situatie maken. Hierna krijgt u advies op maat en gaan we over tot het afsluiten van de verzekering. Vervolgens gaan we jaarlijks met u het gesprek aan om eventuele veranderingen in uw situatie te evalueren en uw verzekering actualiseren.