Een volgende woning kopen

De hypotheek die bij uw situatie past

Een hypotheek voor elke levensfase

Wanneer uw leven veranderd krijgt u veelal ook behoefte aan een andere woning. Indien u naar een andere woning wilt verhuizen kunt u uw hypotheek meenemen, aanpassen of aflossen. Welke opties u heeft kunt u bespreken met uw persoonlijke adviseur. Deze zal u van advies voorzien zodat u de beste keuze kunt maken.

Heb ik een overwaarde of restschuld?

Wanneer de verkoopopbrengst van uw woning lager is dan de resterende schuld van uw hypotheeklening, dan spreken we van een restschuld. Met een restschuld kunt u verschillende dingen doen, denk bijvoorbeeld aan: de restschuld aflossen, meefinancieren in uw nieuwe hypotheek of een restschuld krediet aanvragen.

Een overwaarde heeft u wanneer de verkoopopbrengsten van uw huis hoger zijn dan de resterende schuld van de hypotheeklening. Sinds 2004 mag u dit bedrag, indien u een nieuwe woning gaat kopen, niet meer voor consumptieve bestedingen gebruiken. Het bedrag dient in dat geval verplicht gebruikt te worden om de som van de nieuwe hypotheek te verlagen. Indien u na de verkoop van uw woning geen nieuwe woning aankoopt kunt u dit bedrag uiteraard wel vrij besteden.

Indien gewenst kan onze adviseur u hier uitgebreid over informeren en van advies voorzien en u bij de keuze van advies voorzien.


Wat gebeurt er met mijn huidige hypotheek?

Indien u niet meer tevreden bent over de huidige hypotheek (bijvoorbeeld door de voorwaarden of een ongunstige rente) kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten. Indien dit niet het geval is kunt u de huidige hypotheek meenemen. U zult in dat geval voor de financiering van uw hypotheek wel dezelfde geldverstrekker moeten aanhouden.


Onze dienstverlening

  • Persoonlijk contact
  • Klantgerichtheid
  • 100% Onafhankelijkheid
  • Uw belang voorop
  • Een gratis oriënterend gesprek
  • Duidelijkheid in kosten

Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u terecht op deze pagina. U vindt hier documenten als de algemene voorwaarden en diverse tarievenkaarten.