Verzekering en Hypotheekadviseur

Uw onafhankelijke adviseur uit de omgeving Rotterdam

Voorkom te hoge rente bij doorlopend krediet en persoonlijke lening

Categorie: Zijlstra & Udema Vertellen

Ingezonden door: ha mei 9, 2016

Beste lezer,

Als verzekeringsadviseur sta ik dagelijks voor u klaar om u te adviseren en te begeleiden. Het persoonlijke contact met mijn klanten is een belangrijk onderdeel van mijn werk en dit is dan ook het liefst wat ik doe. Ik vind het geweldig mijn kennis met u te delen. Daarom starten wij als kantoor met een nieuwe rubriek : "Zijlstra en Udema Vertellen" .

In deze rubriek zullen afwisselend medewerkers van het kantoor hun ervaringen met u delen. En ik heb de eer met deze nieuwsbrief het spits af te bijten! Om maar meteen met de deur in huis te vallen...

Doorlopende kredieten en persoonlijke leningen

Ik zou het graag eens met u hebben over bovenstaande leningsvormen. Leningen, die ik met grote regelmaat tegenkom.

Voor de noodzaak van dergelijke financieringsvormen kunnen allerlei redenen aan ten grondslag hebben gelegen. Daar hoef ik niet verder op in te gaan. Belangrijk is echter of het krediet in het verleden op een verantwoorde manier is afgesloten en of uw situatie inmiddels is gewijzigd.

Bij een doorlopend krediet is bij het aangaan van de overeenkomst een bepaalde (niet vaststaande) rente afgesproken. Maar wist u bijvoorbeeld dat een identieke overeenkomst bij een andere geldverstrekker wellicht de mogelijkheid biedt tot een lagere rente ? Dit betekent dat een doorlopend krediet na een aantal jaren niet meer up-to-date is. Bij bankinstellingen kom ik regelmatig rentes tegen variërend van 8% tot 10%, terwijl tegenwoordig doorlopende kredieten mogelijk zijn met rentes van bijvoorbeeld 4% tot 6% . Dit kan dus aanmerkelijk schelen in de lasten. En als u niet meer voornemens bent tot tussentijdse opnames dan zal ook de looptijd van dergelijke overeenkomsten korter van duur zijn.

Ook voor persoonlijke leningen kan het verstandig zijn om naar de geldende vaste rente te kijken. Eigenlijk speelt hier grotendeels hetzelfde verhaal. Alleen zullen hier de geldende voorwaarden een belangrijk onderdeel zijn. Ik wil het dan ook graag voor u uitzoeken.

Haal eens een bezem door uw krediet!

Heeft u één van bovengenoemde leningsvormen? Wilt u door mij laten controleren of alles nog beantwoordt aan uw wensen en wilt u bekijken of er mogelijkheden zijn tot lagere lasten? Dan is het verstandig om hier eens door mij als financieel adviseur naar te laten kijken. Ik help u graag!

Neem gerust contact met mij op.