De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de warme lentezonnetje en in bloei staande bomen en bloemen bezorgen u een fris en vrolijk gevoel. Niet voor niets is dit de periode om ook de bezem door het huis te halen: we laten de donkere, koude wintermaanden letterlijk achter ons en kijken met een frisse blik naar de toekomst.

Een veranderende situatie

Hoe die toekomst eruit ziet, dat ligt natuurlijk helemaal aan u. Misschien heeft u uw droomhuis gevonden, is er een baby op komst of is uw zoon of dochter gaan studeren en op zichzelf gaan wonen. Stuk voor stuk ingrijpende veranderingen in uw leven en dus voor uw verzekeringen. Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij de gevolgen die dergelijke gebeurtenissen kunnen hebben voor uw verzekeringssituatie. Het kan namelijk zo zijn dat u onderverzekerd raakt daardoor of dat bepaalde verzekeringen voor u overbodig worden. Een pakket dat past bij uw situatie geeft u rust en zekerheid dat uw risico’s goed gedekt zijn.

U gaat trouwen of samenwonen

U hebt ‘ja’ gezegd. Wat fijn om te horen! Maar zegt u ook ‘ja’ tegen de financiële situatie van uw partner? Als u gaat samenwonen of trouwen, wordt u fiscaal partners en dat kan nogal wat gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Denk bijvoorbeeld aan belastingen en pensioen. Ook kan het zijn dat jullie een dubbele dekking hebben voor bijvoorbeeld de inboedel. Los van dat het fijn is om alles goed geregeld te hebben, kan het dus ook flink wat premie schelen wanneer u uw leven officieel gaat delen!

Bovendien brengt het organiseren van een bruiloft al zoveel met zich mee, dat u geen zin heeft om u ook nog eens zorgen te maken over bepaalde risico’s. Daarom is het fijn om na te denken over het dekken van de belangrijkste zaken met een goede verzekering.  Denk hierbij aan een evenementen- of kostbaarheden verzekering of een (doorlopende) reisverzekering voor jullie huwelijksreis. Wij adviseren u graag!

U koopt uw droomhuis

Hoe fijn is het wanneer je eindelijk je droomhuis gevonden hebt? Onze adviseurs begeleiden u persoonlijk van advies tot aan de notaris. We bekijken samen uw persoonlijke situatie en leren u graag kennen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vervolgens bekijken we de mogelijkheden voor u; wat kunt u maximaal lenen? Mag u gebruik maken van de Nationale Hypotheek Garantie? Samen onderzoeken we de mogelijkheden. Vervolgens bekijken we welke hypotheeksvorm het beste aansluit bij uw wensen. Zo komen we tot een oplossing die het beste bij u past.

Wij regelen het papierwerk, zorgen dat alles op tijd is aangeleverd en we gaan met u mee naar de notaris. Zo kunt u zo snel mogelijk gaan genieten van uw prachtige nieuwe huis!

Gezinsuitbreiding!

Een andere grote gebeurtenis in uw leven is het moment wanneer er een baby op komst is. Dat jullie leven niet meer hetzelfde is mag duidelijk zijn, zowel emotioneel als zakelijk gezien. Gezinsuitbreiding heeft namelijk veel gevolgen. Heeft u al gedacht aan de zorgverzekering voor uw baby? Ook kan het een reden zijn om nog eens kritisch te kijken naar je autoverzekering; is het verstandig om een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten? Uw levenskosten gaan omhoog nu het gezin een nieuw lid heeft, dus misschien wilt u meer risico’s dekken van bijvoorbeeld uw auto of inboedel, om voor zo min mogelijk verrassingen te komen staan wanneer er een keer iets gebeurt. Zo zijn er nog veel meer zaken om rekening mee te houden zodra u uw wolk van een baby verwelkomt. Een veilig en stabiel thuis is het mooiste wat u uw kind kunt geven, namelijk.

Uw kind gaat studeren en op kamers

Wanneer uw kinderen ouder worden zitten ze niet meer altijd te wachten op uw goedbedoelde adviezen, maar ervoor zorgen dat hun verzekeringspakket op orde is geeft u in ieder geval wat gemoedsrust. Wanneer ze ouder worden en gaan studeren of uit huis gaan, kunnen een aantal belangrijke verzekeringen gewijzigd moeten worden. Zo worden zij zelf verantwoordelijk voor hun zorgverzekering en vallen ze bovendien niet altijd meer onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Zorg ervoor dat uw studerende en/of uitwonende kind net zo goed verzekerd is als toen hij of zij nog onder uw dak woonde. Wij adviseren u graag over wat er voor uw gezin verandert.

Bauke Zijlstra