Bestelautoverzekering

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

Bestelautoverzekering of personenautoverzekering?

Wanneer u voor uw werk rijdt met een bestelauto in plaats van een personenauto, komen hierbij ook andere risico’s kijken. Wanneer u hard moet remmen om een (erger) ongeluk te voorkomen, maar waardoor wel de betimmering in uw bestelauto schade oploopt, dan wilt u natuurlijk graag een verzekeringsoplossing die hier al over nagedacht heeft en dergelijke schade kan dekken. Of wat dacht u van schade aan de belettering op uw bestelauto? Dat is weer andere schade dan lakschade die bijvoorbeeld gedekt wordt door de personenautoverzekering. Een aangepaste verzekeringsoplossing voor u op maat samengesteld dankzij advies van onze verzekeringsadviseur is dus geen overbodige luxe. Sterker nog, het stelt u in staat om u voornamelijk bezig te houden met uw bedrijfsvoering, want daarvoor heeft u die bestelauto immers aangeschaft.

Goederen van uzelf verzekerd

Anders dan bij de goederenverzekering, biedt de bestelautoverzekering bovendien een dekking voor de lading die u vervoert en die van uzelf of uw eigen bedrijf is. 

7

Verder lezen

WA & Cascoverzekering

Netals bij andere vervoersmiddelenverzekeringen is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering in het geval van een bestelauto verplicht. Met deze verzekering is alle schade die u met uw bestelauto veroorzaakt aan de tegenpartij gedekt. Dit kunt u aanvullen met een beperkte of volledige cascoverzekering om ook de schade aan uw eigen bestelauto te verzekeren. Bij een beperkte cascoverzekering bent u verzekerd tegen schade diefstal en brand en vaak ook door storm, hagel, ruitbreuk, joyriding en loslopende dieren. De auto is verzekerd tegen dagwaarde.

Daarnaast zijn er uiteraard ook aanvullende dekkingsmogelijkheden die betrekking hebben op de inzittenden, rechtsbijstand en bijvoorbeeld no-claim bescherming. Onze verzekeringstussenpersoon kan u hier alles over uitleggen en helpt u graag met het vinden van een passende verzekeringsoplossing voor u. Zo kunt u weer veilig en snel de weg op om uw werk te doen.