Ontslag

Afspraak maken

Ontslag

Ontslag.… We hopen het nooit mee maken maar elk jaar worden er veel mensen ontslagen. Wat zijn nu de gevolgen van een ontslag? Dat hangt van veel zaken af. Een ontslag wordt meestal afgewikkeld via de rechtbank. In veel gevallen zal u een ontslagvergoeding ontvangen. Dit wordt in de praktijk vaak ‘gouden handdruk’ genoemd. Bent u verzekerd tegen inkomensverlies als u ontslagen wordt? Immers, de huur of hypotheek moeten doorbetaald worden. We zullen hieronder wat zaken op een rijtje zetten. Natuurlijk kunnen wij u adviseren over mogelijkheden van verzekeren of wat te doen met een gouden handdruk.

WW uitkering

U krijgt van de uitkeringsinstantie UWV een WW uitkering. De duur hangt af van uw arbeidsverleden en de hoogte van uw inkomen voor het ontslag. De basisregel is dat u de eerste twee maanden 75% van uw laatste inkomen ontvangt. Daarna 70%. Na deze uitkering valt u eventueel terug in de bijstand als u geen nieuwe baan heeft gevonden. Maar ook wanneer het gezamenlijk inkomen lager is dan bijstandsniveau. Wij kunnen voor u berekenen hoe hoog en hoe lang de uitkering zal duren. Tevens kunnen wij u deskundig adviseren over mogelijke oplossingen tegen inkomensterugval.

Verzekeren tegen ontslag

Dit betekent niet dat u dan niet ontslagen kunt worden. U kunt zich echter wel verzekeren tegen de terugval van inkomen bij ontslag. Immers, de maandelijkse lasten moeten doorbetaald worden. Er zijn hiervoor zogenaamde inkomensverliesverzekeringen. Hiermee vangt u (meestal voor een deel) de inkomensdaling op. U kunt van te voren aangeven welk bedrag u wenst te ontvangen en voor hoe lang. Dit is ook bepalend voor de hoogte van de premie. Wij kunnen u meer vertellen over dit type verzekeringen. Er kunnen soms nog wel eens haken en ogen aan zitten. Wij kunnen u diverse situaties voorrekenen en mogelijke oplossingen laten zien.

Gouden handdruk

Als u ontslagen wordt zal, in de periode totdat u ander werkt heeft, uw inkomen een stuk lager zijn. De rechtbank zal vaak een ontslagvergoeding (gouden handdruk) toekennen. Hiervoor zijn bepaalde wettelijke regels. U kunt deze ontslagvergoeding omzetten in een lijfrenteverzekering. Maar ook kunt u de ontslagvergoeding storten op een bankspaarrekening. In beide gevallen komt het er op neer dat de ontslagvergoeding wordt omgezet in een periodieke uitkering. De hoogte en duur van de uitkering kunt u zelf bepalen. Natuurlijk hangt dit ook af van de hoogte van de ontslagvergoeding. U kunt dan optimaal profiteren van de fiscale mogelijkheden. Vraag ons naar de mogelijkheden van een lijfrenteverzekering en een bankspaarrekening. Wij kunnen de verschillen laten zien en de bijkomende voor- en nadelen.

Wilt u weten wat de gevolgen kunnen zijn bij ontslag? Wij kunnen u aan de hand van diverse scenario’s een helder beeld hierover geven. Ook kunnen wij u adviseren hoe u zich hiervoor kunt indekken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

ONZE WERKWIJZE

Wel zo prettig...

N

Persoonlijk contact

N

Klantgericht kantoor

N

Onafhankelijk advies op maat

N

Uw belang staat voorop

N

Gratis oriënterend gesprek

N

Begeleiding van A tot Z

N

Volledig onafhankelijk. Wij staan voor 100% onafhankelijkheid

N

Duidelijkheid over de kosten van advies en bemiddeling

"Prettig gesprek, transparant advies en snel schakelen."

L. Verkaik - Berkel en Rodenrijs

ONZE WERKWIJZE

Van stap tot stap

Kennismaken

Wij leren u en uw persoonlijke situatie graag kennen. Een oriëntatiegesprek voor een verzekering is bij ons altijd gratis.

Stap 1

Onderzoeken

Waartegen wilt u zich graag laten verzekeren? Wat zijn de risico’s? Samen onderzoeken we de mogelijkheden.

Stap 2

Vergelijken

Op basis van uw situatie vergelijken we de best passende verzekeringen en aanbieders. Zo selecteren we de beste oplossing voor uw situatie.

Stap 3

Begeleiden

Wij regelen het papierwerk en zorgen dat alles op tijd is aangeleverd.

Stap 4

“Overdracht is naar voren gehaald omdat alles zo snel verliep! Er ging zelf een hypotheekadviseur mee naar de notaris!”

Nicolien

Sacha Udema

Sacha Udema

Adviseur Verzekeringen

Bauke Zijlstra

Bauke Zijlstra

Adviseur Hypotheken

Ontmoet onze persoonlijke adviseurs

De ervaren verzekerings- en hypotheekadviseurs van Zijlstra & Udema hebben jarenlange ervaring in het geven van onafhankelijk advies.

VERGELIJKINGSKAART RISICO’S AFDEKKEN

Bescherm je financiën tegen onverwachte risico's

Wilt meer weten over hoe u uw financiële risico’s kunt minimaliseren? Onze vergelijkingskaart verschaft duidelijke informatie over onze aanpak en diensten. Verzamel meerdere vergelijkingskaarten om een compleet beeld te krijgen van de markt. Maak een weloverwogen keuze door u te oriënteren en te vergelijken.

Download de vergelijkingskaart Risico’s afdekken van Zijlstra & Udema en maak een keuze die voor u passend is!

Afspraak maken?

Neem contact op

Kennismakingsgesprek plannen of heeft u een vraag? Wij ontmoeten u graag! Ook voor een afspraak buiten kantoortijden kunt u één van onze adviseurs benaderen voor het maken van een persoonlijke afspraak.

My Workplace

This is your gym center.