Oversluiten

Een eigen huis zonder financiële verrassingen

Afspraak maken

Hypotheek oversluiten

Waarom een hypotheek oversluiten? Er zijn hiervoor diverse redenen. Vaak wordt een hypotheek overgesloten om de verbetering van de eigen woning te kunnen bekostigen. Maar ook voor de aanschaf van consumptieve goederen of om de maandlasten te verminderen. De onderstaande situaties kunnen redenen zijn om uw hypotheek over te sluiten.

Woningverbetering

U wilt een nieuwe keuken, badkamer, dakkapel of misschien een uitbouw in de woonkamer? Het is allemaal mogelijk! En…u hoeft er geen contant geld voor beschikbaar te hebben. Immers, met de overwaarde op uw huis kunnen deze zaken bekostigd worden. De hypotheekrente hiervoor is fiscaal aftrekbaar! Wij kunnen, aan de hand van uw wensen, voorrekenen wat de financiële gevolgen zullen zijn.

Consumptieve goederen

U wilt een nieuwe auto of caravan? Misschien houdt u van varen en wilt een mooie boot kopen? Met de overwaarde op uw huis is dit mogelijk. Het enige nadeel is dat de hypotheekrente voor consumptieve goederen fiscaal niet aftrekbaar is. Het voordeel echter is dat de hypotheekrente vaak lager is dan de rente op een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Rentevaste periode loopt af

Ook kan het zijn dat uw rentevaste periode van uw hypotheek binnenkort afloopt. U kunt dan kiezen voor een nieuwe rentevaste periode. Wat doet u? Kiest u voor een andere rentevaste periode? Blijft u bij dezelfde geldverstrekker? Misschien wilt u betere voorwaarden of een andere hypotheekvorm? Wat is gunstig? Wij kunnen dat voor u uitzoeken en berekenen waarbij wij u een deskundig advies geven.

Lagere rente

Als de huidige rente lager is dan uw eigen hypotheekrente kan oversluiten gunstig zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat u misschien een boeterente moet betalen. Is het dan gunstig om de hypotheek over te sluiten? Wij kunnen dat voor u voorrekenen!

Meer zekerheid

U heeft misschien een beleggingshypotheek en daarbij een woekerpolis? Wat zal de waarde hiervan zijn aan het einde van de looptijd? Een zeer onzekere toekomst! Zie ook onze themapagina over woekerpolissen. U kunt de Beleggingshypotheek bijvoorbeeld oversluiten naar een Bankspaarhypotheek. Misschien betaalt u per maand dan wat meer. Echter, de waarde is aan het einde van de looptijd gegarandeerd! Wij kunnen dit met diverse scenario’s voor u voorrekenen. Nog meer zekerheid is als u de hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit. Zie voor meer informatie onze NHG themapagina hierover.

Voor het oversluiten van een hypotheek zijn, afhankelijk van de situatie, bepaalde voorwaarden van toepassing. Welke zaken voor u van toepassing zijn kunnen wij voor u uitzoeken. Daarnaast kunnen wij u een advies geven over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over oversluiten of verhogen? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen u er alles over vertellen.

Oversluiten

ONZE WERKWIJZE

Van stap tot stap

Kennismaken

Wij leren u en uw persoonlijke situatie graag kennen. Een oriëntatiegesprek voor een verzekering is bij ons altijd gratis.

Stap 1

Onderzoeken

Waartegen wilt u zich graag laten verzekeren? Wat zijn de risico’s? Samen onderzoeken we de mogelijkheden.

Stap 2

Vergelijken

Op basis van uw situatie vergelijken we de best passende verzekeringen en aanbieders. Zo selecteren we de beste oplossing voor uw situatie.

Stap 3

Begeleiden

Wij regelen het papierwerk en zorgen dat alles op tijd is aangeleverd.

Stap 4

“Overdracht is naar voren gehaald omdat alles zo snel verliep! Er ging zelf een hypotheekadviseur mee naar de notaris!”

Nicolien

Sacha Udema

Sacha Udema

Adviseur Verzekeringen

Bauke Zijlstra

Bauke Zijlstra

Adviseur Hypotheken

Ontmoet onze persoonlijke adviseurs

De ervaren verzekerings- en hypotheekadviseurs van Zijlstra & Udema hebben jarenlange ervaring in het geven van onafhankelijk advies.

ONZE WERKWIJZE

Wel zo prettig...

N

Persoonlijk contact

N

Klantgericht kantoor

N

Onafhankelijk advies op maat

N

Uw belang staat voorop

N

Gratis oriënterend gesprek

N

Begeleiding van A tot Z

N

Volledig onafhankelijk. Wij staan voor 100% onafhankelijkheid

N

Duidelijkheid over de kosten van advies en bemiddeling

Zelf berekenen

Bereken uw maximale hypotheek

Hypotheekrente

Bekijk de actuele hypotheekrente

Besparen

Direct zien of u kunt besparen

Afspraak maken?

Neem contact op

Kennismakingsgesprek plannen of heeft u een vraag? Wij ontmoeten u graag! Ook voor een afspraak buiten kantoortijden kunt u één van onze adviseurs benaderen voor het maken van een persoonlijke afspraak.

9 + 5 =

My Workplace

This is your gym center.