Starterslening

Een eigen huis zonder financiële verrassingen

Afspraak maken

In aanmerking komen voor starterslening

Iedereen die voor het eerst een huis gaat kopen kan in aanmerking komen voor een starterslening. Een starterslening is niets anders dan een leningdeel waarover tijdelijk geen rente betaald hoeft te worden. Natuurlijk hangt dit van diverse factoren af. Hierdoor kunt u misschien juist het huis kopen wat zonder starterslening net niet lukt. Een starterslening wordt door de gemeente verstrekt. Let op dat de voorwaarden per gemeente verschillend kunnen zijn. Niet alle gemeenten doen trouwens mee aan de startersregeling.

Wie komt in aanmerking?

  • U (met partner) gaat voor het eerst een woning kopen
  • U (met partner) woont in een huurhuis en gaat een woning kopen
  • U (met partner) woont in een huurhuis dat u kunt kopen

Wat zijn de voorwaarden?

  • U dient minimaal 18 jaar te zijn
  • Het is de eerste koopwoning
  • U gaat zelf de woning bewonen
  • Uw inkomen mag niet te hoog zijn
  • De financiering moet met Nationale Hypotheek Garantie

De lening (hypotheek) op de woning moet met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden afgesloten. Hierdoor kan de koopsom van een woning niet meer bedragen dan €231.132,00-. De maximale lening hangt natuurlijk ook af van uw gezamenlijke inkomen en uw eigen vermogen. Zie voor meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie onze themapagina.

Hertoetsing van uw inkomen

De starterslening duurt in het begin drie jaar. U betaalt in deze periode geen rente. Na deze periode kunt u een hertoetsing van uw inkomen aanvragen. Aan de hand hiervan wordt bepaald of u nog (deels) in aanmerking komt voor rentekorting. De toetsing van het inkomen kan uiteindelijk op vier momenten plaatsvinden: na 3, 6, 10 en 15 jaar. Aan de (her)toetsingen zijn geen kosten verbonden. Indien het huis verkocht wordt dient de (resterende) starterslening te worden terugbetaald.

Wij kunnen u alles over de starterslening vertellen en berekenen of u hiervoor in aanmerking komt. Ook kunnen wij u helpen met de aanvraag hiervan. U kunt met ons contact hierover opnemen.

ONZE WERKWIJZE

Van stap tot stap

Kennismaken

Wij leren u en uw persoonlijke situatie graag kennen. Een oriëntatiegesprek voor een verzekering is bij ons altijd gratis.

Stap 1

Onderzoeken

Waartegen wilt u zich graag laten verzekeren? Wat zijn de risico’s? Samen onderzoeken we de mogelijkheden.

Stap 2

Vergelijken

Op basis van uw situatie vergelijken we de best passende verzekeringen en aanbieders. Zo selecteren we de beste oplossing voor uw situatie.

Stap 3

Begeleiden

Wij regelen het papierwerk en zorgen dat alles op tijd is aangeleverd.

Stap 4

Sacha Udema

Sacha Udema

Adviseur Verzekeringen

Bauke Zijlstra

Bauke Zijlstra

Adviseur Hypotheken

Ontmoet onze persoonlijke adviseurs

De ervaren verzekerings- en hypotheekadviseurs van Zijlstra & Udema hebben jarenlange ervaring in het geven van onafhankelijk advies.

Afspraak maken?

Neem contact op

Kennismakingsgesprek plannen of heeft u een vraag? Wij ontmoeten u graag! Ook voor een afspraak buiten kantoortijden kunt u één van onze adviseurs benaderen voor het maken van een persoonlijke afspraak.

My Workplace

This is your gym center.