Kostbaarhedenverzekering

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

Het doel van een kostbaarhedenverzekering is om waardevolle voorwerpen of verzamelingen (extra) te verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Sieraden en/of juwelen
  • Schilderijen
  • Antiek
  • Muziekinstrumenten
  • Postzegel- en/of muntenverzameling

Dit soort zaken is meestal beperkt verzekerd via de inboedelverzekering. Controleer dus eerst uw inboedelverzekering tot welke waarde uw kostbaarheden verzekerd zijn. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of een aanvullende kostbaarhedenverzekering nodig is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Bepalen van het verzekerd bedrag

Bij nieuw aangekochte kostbaarheden wordt het verzekerd bedrag gebaseerd op de aankoopprijs. Oudere of antieke voorwerpen moeten getaxeerd worden. Het taxatiebedrag wordt dan als verzekerd bedrag genomen. Als het voorwerp gerepareerd kan worden, worden de kosten voor herstel vergoed. Als dit niet mogelijk is (geen onderdelen of diefstal) dan geldt het taxatiebedrag, de dagwaarde of de nieuwwaarde als uitgangspunt.

Net als bij de inboedelverzekering is schade door natuurrampen, terrorisme en oorlogsgeweld standaard uitgesloten. Ook zijn zaken zoals slijtage bij gebruik, schade door gebreken in het object of schuld door onzorgvuldigheid van uzelf niet gedekt.

7

Verder lezen

Kostbaarhedenverzekering ook voor buitenshuis

In tegenstelling tot de inboedelverzekering verzekert de kostbaarhedenverzekering ook voorwerpen buitenshuis. Het is dus een goede aanvulling op uw inboedelverzekering als u uw voorwerpen wel eens meeneemt. Uw kostbare voorwerpen zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Voorwerpen zoals sieraden, laptop, muziekinstrument en camera kunnen over de hele wereld verzekerd worden. Voor kunst en antiek geldt meestal dat ze alleen thuis verzekerd zijn.

Kostbaarhedenverzekering voor u van toepassing?

Wij kunnen helpen bij het bepalen of een kostbaarhedenverzekering voor u van toepassing is. Neem hiervoor contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een adviesgesprek.