Rechtsbijstandverzekering

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

Juridische hulp wanneer u dat nodig hebt

Gelijk hebben en gelijk krijgen is niet vanzelfsprekend. Zeker wanneer het gaat om een goede klant, is een geschil zeer vervelend. Veel is te voorkomen door zaken vooraf goed te regelen met behulp van leveringsvoorwaarden en contracten. Wanneer achteraf toch blijkt dat een klant besluit om niet te betalen, dan staat u er als ondernemer vaak alleen voor. Tijd en energie die u liever anders had besteed. Een rechtsbijstandverzekering voorkomt een dergelijke situatie zodat u op dit soort momenten niet alleen staat.

Onvoorziene situaties

Het is haast onmogelijk om vooraf een afweging te maken over het type juridische hulp dat je wilt inkopen, zeker wanneer er praktisch nog niets aan de hand is. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van een rechtsbijstandverzekering. Hierdoor bent u verzekerd tegen allerlei onvoorziene situaties.

In het bedrijfsleven zijn er veel bedrijfsconflicten mogelijk met betrekking tot uw bedrijfsactiviteit, arbeidsconflicten met uw medewerkers tot en met incasso. Wanneer dergelijke conflicten uit de hand (dreigen te) lopen, is het fijn om kwalitatieve bijstand te hebben wat betreft uw rechten en mogelijke mogelijkheden.