WIA / WGA-Hiaat

Afspraak maken

WGA

U heeft op onze themapagina ‘Arbeidsongeschikt’ kunnen lezen over de WIA en WGA. Afhankelijk van uw mate van arbeidsongeschiktheid komt u in aanmerking voor een WGA uitkering. Naast deze uitkering wordt u, volgens de WGA regeling, geacht te blijven werken. Vaak zal passende arbeid van toepassing zijn. Arbeid tijdens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid wordt beloond door een loonaanvullingsuikering.

Er zijn situaties dat u geen passende arbeid kunt vinden. Mogelijk werkt u wel maar minder dan 50% die de WGA regeling vereist. Gevolg is dat u dan een WGA vervolguitkering krijgt. Deze uitkering is een percentage van het minimum loon en hangt af van uw mate van arbeidsongeschiktheid. Deze WGA vervolguitkering is dus zeer laag. Het WGA hiaat is het verschil tussen deze WGA vervolguitkering en de loonaanvullingsuitkering.

Verzekerd bij de werkgever?

Voordat u iets gaat regelen voor het WGA-hiaat dient u er zeker van te zijn of dit al is geregeld bij uw werkgever. Veel werknemers denken ten onrechte dat dit wel bij de werkgever is verzekerd. Als de werkgever dit niet heeft geregeld is het dus zaak dat u zichzelf tegen dit financiële risico verzekert. U moet immers uw financiële toekomst veilig stellen! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Naast de WGA-hiaat verzekering of misschien in plaats daarvan kunt u ook een woonlastenverzekering afsluiten. Deze verzekering vangt (gedeeltelijk) een inkomensdaling op. Er zitten vaak nogal wat haken en ogen aan dit soort verzekeringen omdat de voorwaarden beperkt zijn. Wij kunnen aan de hand van diverse scenario’s voorrekenen wat een woonlastenverzekering daadwerkelijk voor u kan betekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

U heeft nog vragen over WGA-hiaatverzekeringen of woonlastenverzekeringen? Wij kunnen u voorrekenen wat de gevolgen in uw situatie kunnen zijn. Neem daarvoor contact met ons op.

ONZE WERKWIJZE

Wel zo prettig...

N

Persoonlijk contact

N

Klantgericht kantoor

N

Onafhankelijk advies op maat

N

Uw belang staat voorop

N

Gratis oriënterend gesprek

N

Begeleiding van A tot Z

N

Volledig onafhankelijk. Wij staan voor 100% onafhankelijkheid

N

Duidelijkheid over de kosten van advies en bemiddeling

"Prettig gesprek, transparant advies en snel schakelen."

L. Verkaik - Berkel en Rodenrijs

ONZE WERKWIJZE

Van stap tot stap

Kennismaken

Wij leren u en uw persoonlijke situatie graag kennen. Een oriëntatiegesprek voor een verzekering is bij ons altijd gratis.

Stap 1

Onderzoeken

Waartegen wilt u zich graag laten verzekeren? Wat zijn de risico’s? Samen onderzoeken we de mogelijkheden.

Stap 2

Vergelijken

Op basis van uw situatie vergelijken we de best passende verzekeringen en aanbieders. Zo selecteren we de beste oplossing voor uw situatie.

Stap 3

Begeleiden

Wij regelen het papierwerk en zorgen dat alles op tijd is aangeleverd.

Stap 4

Sacha Udema

Sacha Udema

Adviseur Verzekeringen

Bauke Zijlstra

Bauke Zijlstra

Adviseur Hypotheken

Ontmoet onze persoonlijke adviseurs

De ervaren verzekerings- en hypotheekadviseurs van Zijlstra & Udema hebben jarenlange ervaring in het geven van onafhankelijk advies.

Afspraak maken?

Neem contact op

Kennismakingsgesprek plannen of heeft u een vraag? Wij ontmoeten u graag! Ook voor een afspraak buiten kantoortijden kunt u één van onze adviseurs benaderen voor het maken van een persoonlijke afspraak.

My Workplace

This is your gym center.