Beste lezer,

Iets waar u waarschijnlijk – en hopelijk – niet iedere dag bij stilstaat, is uw uitvaart. Wellicht noemt u terloops weleens iets wat u absoluut niet of misschien wel zou willen tegen uw partner, maar het blijft voor veel mensen geen favoriet gespreksonderwerp. Begrijpelijk, maar desondanks is het juist een prachtige manier om uw familie en vrienden op een moeilijk en emotioneel moment te ontzorgen.

Leg uw keuzes vast

Het gebeurt namelijk regelmatig dat nabestaanden, naast hun verdriet, ook te maken krijgen met onzekerheden over de crematie of begrafenis. Ze willen dit doen op een manier waarvan ze zeker weten dat het uw goedkeuring zou hebben gekregen en het is dan ook niet zeldzaam dat hierdoor verdeeldheid onder de nabestaanden ontstaat of twijfel over of ze wel de juiste keuzes maken. Deze twijfels en onzekerheden kunt u wegnemen door na te denken over uw wensen en deze van te voren vast te leggen. Op die manier kunnen uw nabestaanden zich concentreren op hun verdriet in het volste vertrouwen dat de uitvaart op de juiste manier georganiseerd wordt.

Sommige persoonlijke wensen waarover u van tevoren kunt nadenken zijn wellicht vrij vanzelfsprekend. Zo is het verstandig om vast te leggen of u gecremeerd of begraven zou willen worden, de locatie of bestemming hiervan, en hoe uw uitvaart er in grote lijnen uit zou moeten zien. Bij andere aspecten heeft u misschien nog niet stil gestaan. Wat moet er bijvoorbeeld met uw social media accounts gebeuren als u er niet meer bent? Voor nabestaanden kan het een enorm zware beslissing zijn om te kiezen deze accounts te (laten) verwijderen en het is vaak lastig om wachtwoorden te achterhalen. Deze onzekerheid en praktische bezwaren kunt u heel simpel voor hen wegnemen door er nu over na te denken en uw keuzes vast te leggen.

Uw nabestaanden financieel ontzorgen

Naast de vele emotionele beslissingen die u kunt wegnemen voor uw nabestaanden, zijn er ook financiële zorgen die u hen kunt ontnemen. Een uitvaart kost al snel €7.500. Om te voorkomen dat uw nabestaanden zich zorgen moeten maken over het financiële aspect, biedt een uitvaartverzekering uitkomst. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, zoals het in één keer betalen van een bedrag, of middels een periodieke premie. In beide scenario’s bent u levenslang verzekerd voor de kosten van uw uitvaart.

Samen met uw verzekeringsadviseur bespreekt u wat het beste past bij uw situatie. Ook adviseren wij u graag over de keuze om alle details van uw wensen van te voren vast te leggen in uw uitvaartverzekering of om hierbij enkel het bedrag dat nodig is voor uw uitvaartwensen te verzekeren.

Om te bepalen welke uitvaartvoorziening voor u het beste is, nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk gesprek. Op deze manier helpen wij u graag bij het emotioneel en financieel ontzorgen van uw nabestaanden en zorgen we er samen voor dat uw dierbaren de rest van hun leven kunnen terugkijken op een mooi afscheid waarvan zij het vertrouwen hebben dat dit is zoals u het wilde.

Ik wens u een lang, gezond & zorgeloos leven toe,

Sacha Udema