Beste lezer,

De zomer heeft een heerlijke aftrap gehad en dit weekend beginnen ook de zomervakanties. Tijd voor een fijne vakantie met het gezin of gezellige dagjes weg in eigen land. U heeft online het vakantieadres van uw dromen gevonden en kunt niet wachten om daar een paar weken heerlijk te ontspannen.

Helaas zijn er ook ieder jaar weer verhalen bekend van mensen bij wie de vakantie minder ontspannen verloopt. Dat droomappartement uit de folder blijkt bijvoorbeeld een bouwval of de koffers zijn aangekomen op een ander eiland dan jullie vakantieadres. Het programma ‘Red mijn vakantie’ speelt hier al jarenlang op in en we hebben daar dan ook regelmatig de meest vreselijke vakantieverhalen voorbij horen komen.

Red mijn vakantie

Accommodaties die vies zijn of om andere redenen in niets lijken op de prachtige afbeeldingen in de reisbrochure, reisorganisaties die hun afspraken niet nakomen of failliet gaan of vertragingen en verdwenen koffers: dat zijn niet de ingrediënten voor een ontspannen vakantie. Gelukkig is dit niet iets wat ieder jaar zal voorkomen, maar ook een ongeval of aanrijding zit op weg naar de vakantiebestemming soms in een klein hoekje. In dergelijke gevallen is het fijn als u zich kunt beroepen op aanvullende steun.

Schade verhalen bij een vertraging, ongeval of een tegenvallende accommodatie

Indien u een passende reisverzekering afgesloten heeft, zal uw verzekeringsadviseur u hulp bieden en in veel gevallen zorgen voor een schadevergoeding. Echter, in het geval van een conflict kunt u zich niet altijd beroepen op uw reisverzekering. In zo’n geval biedt een rechtsbijstandverzekering vaak uitkomst. In het geval van een conflict kunt u zich met behulp van een advocaat (u heeft recht op een vrije advocaatkeuze) hard maken voor het verhalen van schade op de tegenpartij. U wilt immers niet verantwoordelijk worden gehouden voor iets wat niet uw schuld is. Zo vormt de rechtsbijstandverzekering een uitstekende aanvulling op een reisverzekering.

Het ideale verzekeringspakket voor uw vakantie

Wij adviseren u graag wat betreft de dekking van uw reis- en rechtsbijstandverzekering. Zo is het niet in alle gevallen mogelijk om schade te verhalen op de luchtvaartmaatschappij in het geval van vertraging. Is er sprake van overmacht door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden, dan heeft u in vrijwel alle gevallen geen recht op een schadevergoeding. Ook buiten Europa is uw reis- of rechtsbijstandverzekering niet altijd dekkend. Uw verzekeringsadviseur helpt u graag bij het samenstellen van het perfecte verzekeringspakket voor u.

Wij zorgen graag voor een zomer zoals hij hoort te zijn: heerlijk lang en zorgeloos!

Met vriendelijke groet,

Sacha Udema