Lijfrente

Afspraak maken

Lijfrenteverzekering

Een lijfrente, in de vorm van een verzekering, is een manier om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om een lijfrentekapitaal op te bouwen betaalt u periodiek een bepaald bedrag. Dit bedrag wordt premie genoemd. De premie is mogelijk fiscaal aftrekbaar als de lijfrente wordt gebruikt om uw pensioentekort aan te vullen. De fiscus betaalt dus mee. Het kapitaal dat u opbouwt mag u, op een door u opgegeven datum, in maandelijkse termijnen laten uitkeren. U bepaalt van te voren de duur en hoogte hiervan. Als u de premie heeft kunnen aftrekken vanwege aantoonbaar pensioentekort, is uw maandelijkse uitkering fiscaal belast. Echter, tijdens uw pensioen betaalt u minder belasting omdat het belastingtarief voor gepensioneerden veel lager is!

Lijfrenteverzekeringen kunnen gebruikt worden voor onder andere de volgende doeleinden:

  • Eerder stoppen met werken
  • Aanvulling op het pensioen
  • Uitkering na ontslag.

Over de meeste onderwerpen vindt u informatie op onze themapagina’s. Toch geven wij hieronder nog even een korte toelichting.

Eerder stoppen met werken

Het is mogelijk om voor uw pensioengerechtigde leeftijd te stoppen met werken. Echter, er moet wel in die periode een inkomen aanwezig zijn om uw maandelijkse uitgaven te kunnen bekostigen. Dit bereikt u door een spaarpotje op te bouwen. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden maar het is zeker mogelijk via een lijfrenteverzekering. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Aanvulling op het pensioen

U bouwt te weinig pensioen op? U kunt daardoor niet leven zoals u zou willen? Spaar voor extra pensioen! Dit kunt u regelen via een lijfrenteverzekering. Wij kunnen u voorrekenen, naar aanleiding van uw wensen, welke lijfrenteverzekering het beste bij u past. En bij aantoonbaar pensioentekort is de premie fiscaal aftrekbaar.

Sabbatical leave

Er even uit tijdens uw werkperiode? Een sabbatical leave dient u met uw werkgever af te stemmen. Zij moeten immers toestemming geven. Tijdens deze Sabbatical leave moet u wel inkomen hebben anders kunnen uw lopende uitgaven niet bekostigd worden. Als u plannen heeft om langdurig op vakantie te gaan zijn er ook (aanvullende) kosten. Dit kunt u allemaal regelen via een lijfrenteverzekering. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Uitkering na ontslag

Als u ontslagen wordt zal, in de periode totdat u ander werkt heeft, uw inkomen een stuk lager zijn. Misschien heeft u een ontslagvergoeding gekregen van uw werkgever? Deze ontslagvergoeding wordt ook wel ‘gouden handdruk’ genoemd. U kunt deze omzetten in een lijfrenteverzekering. Hieruit ontvangt u maandelijks een uitkering. De hoogte en duur van deze uitkering kunt u zelf bepalen. U kunt dan optimaal profiteren van de fiscale mogelijkheden. Wij kunnen u hier veel meer over vertellen.

Wilt u weten wat een lijfrenteverzekering voor u kan betekenen? Wij kunnen u, aan de hand van de hierboven genoemde doeleinden, een helder beeld geven over de mogelijkheden. Wij kunnen ook voor u berekenen of u een pensioentekort heeft. In dat geval is de premie voor een lijfrenteverzekering fiscaal aftrekbaar. Neem voor informatie hierover contact met ons op.

ONZE WERKWIJZE

Wel zo prettig...

N

Persoonlijk contact

N

Klantgericht kantoor

N

Onafhankelijk advies op maat

N

Uw belang staat voorop

N

Gratis oriënterend gesprek

N

Begeleiding van A tot Z

N

Volledig onafhankelijk. Wij staan voor 100% onafhankelijkheid

N

Duidelijkheid over de kosten van advies en bemiddeling

"Prettig gesprek, transparant advies en snel schakelen."

L. Verkaik - Berkel en Rodenrijs

ONZE WERKWIJZE

Van stap tot stap

Kennismaken

Wij leren u en uw persoonlijke situatie graag kennen. Een oriëntatiegesprek voor een verzekering is bij ons altijd gratis.

Stap 1

Onderzoeken

Waartegen wilt u zich graag laten verzekeren? Wat zijn de risico’s? Samen onderzoeken we de mogelijkheden.

Stap 2

Vergelijken

Op basis van uw situatie vergelijken we de best passende verzekeringen en aanbieders. Zo selecteren we de beste oplossing voor uw situatie.

Stap 3

Begeleiden

Wij regelen het papierwerk en zorgen dat alles op tijd is aangeleverd.

Stap 4

“Overdracht is naar voren gehaald omdat alles zo snel verliep! Er ging zelf een hypotheekadviseur mee naar de notaris!”

Nicolien

Sacha Udema

Sacha Udema

Adviseur Verzekeringen

Bauke Zijlstra

Bauke Zijlstra

Adviseur Hypotheken

Ontmoet onze persoonlijke adviseurs

De ervaren verzekerings- en hypotheekadviseurs van Zijlstra & Udema hebben jarenlange ervaring in het geven van onafhankelijk advies.

VERGELIJKINGSKAART VERMOGEN OPBOUWEN

Bouw aan een sterke financiële toekomst

Bent u geïnteresseerd in het vergroten van uw vermogen? Onze vergelijkingskaart geeft inzicht in onze diensten en strategieën. Door verschillende vergelijkingskaarten te verzamelen, kunt u de markt goed overzien. Ga in gesprek, oriënteer en vergelijk om de beste keuze te maken.

Download de vergelijkingskaart Vermogen opbouwen van Zijlstra & Udema en maak een keuze die voor u passend is!

Afspraak maken?

Neem contact op

Kennismakingsgesprek plannen of heeft u een vraag? Wij ontmoeten u graag! Ook voor een afspraak buiten kantoortijden kunt u één van onze adviseurs benaderen voor het maken van een persoonlijke afspraak.

My Workplace

This is your gym center.