Beste lezer,

Veel Nederlanders zijn gek op hun auto. Niet voor niets staan de wegen elke dag rond de spits vol file, maar ook in de zomer trekken we traditiegetrouw met auto en caravans massaal Europa in om vakantie te vieren. Als er iets is wat een groot deel van ons Nederlanders het gevoel van vrijheid geeft, dan is het de auto. Meer dan de helft van de Nederlanders bezuinigt zelfs liever op vakanties en kleding dan op de auto.* Een goede reden om ervoor te zorgen dat u ook mobiel blijft en er in het geval van pech met de auto een snelle oplossing is.

Autopech voorkomen

Pech onderweg of een kapotte auto hebben al snel een grote impact op uw dagelijkse gang van zaken en gezin. De beste voorzorgsmaatregel is natuurlijk om autopech zoveel mogelijk te voorkomen. De APK is daarvoor cruciaal, maar er is meer dat u kunt doen.

Draag zorg voor uw accu

Een veel voorkomende reden van autopech zijn problemen met de accu. Een bekende tip is natuurlijk om niet te vergeten de koplampen uit te doen wanneer u uitstapt, maar vergeet ook de binnenverlichting en radio niet uit te zetten. Ook is het belangrijk om de auto te blijven gebruiken en niet voor langere tijd stil te laten staan. Dit voorkomt vroegtijdige defecten aan de accu.

Let op uw banden

Tijdens de lessen voor het rijbewijs werd u er waarschijnlijk regelmatig op gewezen, maar daarna wil het nog wel eens in de vergetelheid raken: controleer regelmatig uw banden. Zien deze er nog goed uit? Zijn er geen duidelijke slijtage plekken zichtbaar, is het profiel voldoende, zijn er geen afwijkende vormen te zien en is de bandenspanning voldoende? Een regelmatige blik op de staat van uw banden kan veel leed voorkomen. Maak er daarom een gewoonte van om voordat u de auto in stapt hier even een blik op te werpen.

Wat te doen bij pech onderweg?

Mocht u toch onverhoopt pech krijgen onderweg, wilt u in ieder geval weer zo snel mogelijk mobiel zijn. Wat kunt u het beste doen wanneer u langs de weg komt te staan? En hoe komt u zo snel mogelijk weer de weg op?

Allereerst is het belangrijk om zo veilig mogelijk de auto aan de kant te zetten. De kans is groot dat u schrikt wanneer u plotseling een klapband krijgt of er iets anders onverwachts gebeurt. Blijf bewust van het verkeer om u heen en ga niet plotseling op de rem staan. Rem daarentegen voorzichtig, zet de alarmlichten aan en laat de auto uitrijden richting de vluchtstrook of berm. Blijf vervolgens nooit in de auto zitten maar ga achter de vangrail staan en plaats de gevarendriehoek op ongeveer dertig meter achter uw auto.

Snel weer onderweg

Wanneer u een goede pechhulpverzekering heeft, kunt u direct bellen voor hulp. U wordt indien mogelijk snel weer op weg geholpen en anders wordt er vervangend vervoer voor u geregeld. Heeft u uw pechhulpverzekering al bij ons ondergebracht? Zo blijft uw verzekeringsadviseur uw vaste aanspreekpunt, ook in het geval van pech onderweg! Wij adviseren u graag over de ideale aanvulling op uw autoverzekering met een uitgebreide hulpverlening tegen een aantrekkelijk tarief.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bereken direct uw premie!

Wij ontzorgen u graag!

 

Met vriendelijke groet,

Sacha Udema

*Bron: Onderzoek Telegraaf, 2008