Bestuurdersaansprakelijkheid

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

Uw verantwoordelijkheid als bestuurder

Als bestuurder neemt u voor uw bedrijf vrijwel dagelijks belangrijke beslissingen. Vaak zullen deze beslissingen goed uitpakken, soms zijn ze wat minder effectief, en af en toe kan het voorkomen dat het verkeerd uitpakt. In zo’n geval kan het zijn dat iemand u aansprakelijk stelt voor schade. In dat geval wilt u niet aansprakelijk zijn met uw privévermogen. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt in dat geval uitkomst. Wist u dat bovenstaande ook van toepassing is voor u in functie als bestuurslid van de sportvereniging van uw zoon of dochter?

Onbezorgd uw werk doen

Ook wanneer u bijvoorbeeld een toezichthouderspositie bekleedt of commissionaris bent, kunt u aansprakelijk gesteld worden door schade veroorzaakt door u of uw medebestuurders. Zelfs wanneer de claim onterecht is, kan dit leiden tot excessief hoge juridische kosten. Onbezorgd uw werk doen, zonder zorgen over interne- of externe aansprakelijkheidsstelling met betrekking tot door u gemaakte beslissingen is met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering weer de orde van de dag. En dat is heel wat waard.

7

Verder lezen

Wat is niet verzekerd?

Dit neemt overigens niet weg dat al uw verantwoordelijkheid als bestuurder automatisch gedekt worden door deze verzekering. Wanneer de schade bijvoorbeeld met opzet is veroorzaakt, biedt de verzekering als vanzelfsprekend geen dekking. Ook wanneer u uzelf of anderen bevoordeelt, wanneer er sprake is van vermogensdelicten (diefstal, afpersing of bedrog), en in het geval van opgelegde boetes en dwangsommen kunt u niet terugvallen op de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.