Bromfietsverzekering

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

WA-verzekering en diefstaldekking

Als u een bromfiets aanschaft moet deze worden verzekerd. Een WA-verzekering is verplicht. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat u verzekerd bent voor schade aan de tegenpartij, in welke vorm dan ook. Welke objecten vallen onder een bromfiets:

 • Brommer
 • Scooter
 • Snorfiets

De verzekering geldt voor bromfietsen die zowel met brandstof als elektrisch worden aangedreven. Voor objecten zoals een fiets met hulpmotor, scootmobiel of brommobiel zijn er meestal aparte verzekeringen.

  Naast de verplichte WA-verzekering kunt u uw bromfiets ook verzekeren tegen diefstal. Let op: bij deze dekking moet uw bromfiets altijd op slot worden gezet met een ART goedgekeurd veiligheidsslot (categorie 3). Welke sloten dit zijn kunt u het beste navragen bij uw bromfietshandelaar.

  Naast de WA en diefstaldekking is het ook mogelijk om de bromfiets volledig casco (all risk) te verzekeren. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan de eigen bromfiets (ook als die veroorzaakt is door eigen schuld). Denk hierbij aan schades veroorzaakt door: een aanrijding, brand, slippen, joyriding en vandalisme.

  7

  Verder lezen

  Premie

  Voor de bepaling van de premie wordt bij een WA-verzekering gekeken of de bromfiets voorzien is van versnellingen. Voor casco en diefstal wordt gekeken naar de nieuwwaarde van de bromfiets en de hoogte van het eigen risico. Meestal wordt ook naar de leeftijd van de bestuurder en/of naar de regio waarin u woont gekeken. Voor diefstal/casco dekking geldt vaak een hoge premie en is niet altijd eenvoudig af te sluiten. De bromfiets laten voorzien van een Datatag (chip) levert vaak een premiekorting op. Voor oldtimer bromfietsen geldt vaak een zeer lage premie (zie rubriek ‘Oldtimerverzekering’). Voor het verzekeren van aangebrachte accessoires geldt meestal een aanvullende premie.

  • Als de bromfiets gebruikt wordt voor koerierswerkzaamheden en/of bezorgen van bijvoorbeeld maaltijden (bedrijfsmatig) dan gelden er vaak andere premies, eigen risico’s en voorwaarden.

  Nog enige tips voor de bromfietsverzekering

   

  • Rij altijd met een geldig rijbewijs
  • Voer uw bromfiets niet op
  • Rij niet onder invloed van drank en/of drugs
  • Gebruik een ART (categorie 3) goedgekeurd slot bij diefstaldekking

  Wilt u meer weten over een bromfietsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een oriënterend adviesgesprek.