Pleziervaartuigverzekering

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

Varen is leuk en ontspannend. Zeker als het zonnetje schijnt. U wilt veel plezier hebben van uw kostbaar bezit en het dus ook goed verzekeren. Voor elk type pleziervaartuig is er een verzekering. Het maakt niet uit of het gaat om een luxe jacht, sloep of een zeilboot. Voor een pleziervaartuig zijn er drie type dekkingen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid
  • Beperkt Casco
  • Volledig Casco

Wettelijke aansprakelijkheid

Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan vergoedt de verzekeraar alleen de schade waarvoor u aansprakelijk bent. Schade aan uw eigen boot of diefstal is met deze dekking niet verzekerd. Zoals de naam al zegt is deze dekking wettelijk verplicht.

Beperkt Casco

Een beperkt cascodekking dekt de schade aan uw eigen vaartuig onder bepaalde omstandigheden. Hierbij valt te denken aan zaken zoals brand, storm, inbraak, diefstal of vandalisme. Niet alleen uw vaartuig zelf is verzekerd maar ook de schade aan uw spullen in, aan en op uw vaartuig. Welke spullen precies verzekerd zijn, leest u in de polisvoorwaarden.

Volledig Casco

Een volledig cascodekking dekt alle schade aan uw eigen vaartuig. Naast schade die ontstaan is door brand, storm, inbraak, diefstal of vandalisme zijn ook zaken zoals aanvaring of aan de grond vastlopen gedekt. Hierbij zijn meestal ook de kosten gedekt voor hulp, slepen en bergen. Soms gelden er uitsluitingen in verband met eigen gebrek. Lees hiervoor goed de polisvoorwaarden door. 
Let op dat bij een cascoverzekering preventieve maatregelen van toepassing kunnen zijn.

Naast de bovenstaande dekkingen kunnen er nog aanvullende dekkingen worden afgesloten. Hierbij kan gedacht worden aan een ongevallendekking opvarenden, rechtsbijstandsdekking en het meeverzekeren van de trailer of een volgbootje.

7

Verder lezen

Nieuwwaarderegeling

Pleziervaartuigverzekeringen kennen een nieuwwaarderegeling. U kunt uw vaartuig normaliter tot 3 jaar verzekeren tegen nieuwwaarde (bij de cascoverzekering). Dit betekent dat u, bij bijvoorbeeld diefstal, de nieuwwaarde terugkrijgt waarvoor uw vaartuig (of een gelijkwaardig model) op dat moment in de ‘showroom’ staat.

Premie

De premie wordt meestal gebaseerd op een combinatie van de volgende zaken:

  • Type pleziervaartuig
  • Maximale snelheid
  • Type brandstof
  • Gekozen dekkingen
  • Verzekeringsgebied
  • Bouwaard

Ook kent de pleziervaartuigverzekering een bonus-malus systeem, net als bij de auto of motor. Op het moment dat u de boot ook verhuurt aan anderen, geldt vaak een verhoging van de premie. Let daarbij ook op dat daarvoor andere voorwaarden kunnen gelden!

Wilt u meer weten over een pleziervaartuigverzekering? Neem gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd bij ons binnenlopen voor een oriënterend adviesgesprek.