Werkloosheid-en arbeidsongeschiktheidsverzekering
Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek
Afspraak maken
Werkloos of arbeidsongeschikt worden heeft financiële gevolgen. U heeft dan onzekerheid over de hoogte en continuïteit van uw inkomen. Uw maandelijkse lasten moet u blijven betalen. U loopt het risico dat u hierdoor betalingsproblemen krijgt. Daarom zijn er werkloosheid- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen om het wegvallen van inkomen op te verzekeren.
Zelfstandig ondernemer
Sinds augustus 2004 heeft de overheid voor zelfstandig ondernemers geen regeling meer voor sociale verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid. De enige regeling waarvoor u in aanmerking kunt komen is de bijstand. Als u arbeidsongeschikt raakt door een ongeval of ziekte, kunt u uw bedrijf misschien niet meer runnen. Dit kan van tijdelijke aard zijn, maar misschien ook voor de rest van uw leven. In ieder geval zult u in die periode weinig of geen inkomsten hebben. Misschien heeft u een bedrijfsreserve waaruit u (tijdelijk) uw gederfde inkomsten kunt aanvullen. Om financiële risico’s te vermijden kunt u zich hier tegen verzekeren.
Werknemer in loondienst
Als u arbeidsongeschikt of werkloos raakt zijn de financiële gevolgen vaak niet te overzien. In tegenstelling tot een zelfstandig ondernemer ontvangt u bij aanvang van de arbeidsongeschiktheid nog twee jaar inkomen van uw werkgever voor ten minste 70%. Daarna kan een vervolguitkering van toepassing zijn. Dit hangt van diverse factoren af. Bij werkloosheid kunt u een tijdelijke uitkering krijgen, waarvan de duur afhangt van uw arbeidsverleden. Daarna komt u in de bijstand. Bekijk ook onze themapagina’s ‘Arbeidsongeschikt’ en ‘Ontslag’. Ook als werknemer kunt u zich verzekeren tegen inkomensdalingen door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.
Verder lezen
Premie
Een werkloosheidsverzekering (of arbeidsongeschiktheidsverzekering) sluit u zelf af. In sommige gevallen sluit de werkgever een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. De premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting (u moet wel inkomstenbelasting betalen over de uitkering). De hoogte van de premie wordt bepaald door:
- Uitkeringsdrempel
De mate van arbeidsongeschiktheid waarbij u een uitkering wenst te ontvangen. - Wachttijd
De periode vanaf het begin van de arbeidsongeschiktheid / werkloosheid. In deze periode ontvangt u nog geen uitkering ontvangt. - Looptijd van de uitkering
U kunt kiezen voor een korte of een langlopende uitkering (bijvoorbeeld tot aan uw pensioendatum). - Hoogte van het verzekerde inkomen of bedrag
Meestal wordt het inkomen verzekerd tot 80% van het laatstverdiende inkomen, andere percentages zijn ook mogelijk. Het is ook mogelijk om een bepaald bedrag te verzekeren. - Indexatie
De hoogte van de uitkering kan aangepast worden aan de jaarlijkse inflatiecorrectie. - Leeftijd
De kans op arbeidsongeschiktheid of werkloosheid is hoger naarmate u ouder wordt.
Let op! Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen worden soms aangeboden met een lange looptijd van wel tien jaar. De verzekering is niet tussentijds op te zeggen of te wijzigen, bijvoorbeeld als uw inkomen verandert. Ook zijn er arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die alleen bij ernstige langdurige aandoeningen uitkeren. Daarom is het belangrijk om goed advies in te winnen. Wij bekijken graag welke verzekering het beste bij uw situatie past.
Vangnetverzekering
Deze verzekering is bedoeld voor startende ondernemers met een moeilijk verzekerbaar risico. Vaak gaat het om ondernemers waarbij de verzekerde al kampt met medische problemen. Hierdoor is het niet mogelijk een gewone arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, of de premie ervan is zeer hoog. Vraag ons naar de voorwaarden en mogelijkheden van de vangnetverzekering.
Voor meer informatie over de financiële gevolgen van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen diverse scenario’s voor u doorrekenen. Daarbij kunnen wij u laten zien hoe u terugval van inkomen kunt beperken. Kom gerust bij ons langs voor een vrijblijvend advies. Zie hiervoor onze contactpagina.
MEER WETEN?
Handige downloads
Vergelijkingskaart hypotheek
Benieuwd naar uw mogelijkheden voor hypotheekadvies? De vergelijkingskaart van Zijlstra & Udema biedt heldere informatie over onze dienstverlening die u eenvoudig kunt vergelijken met andere aanbieders. Wij staan klaar om met u in gesprek te gaan en samen de hypotheekoptie te vinden die perfect bij uw situatie past.
Onze dienstverleningsdocumenten
We vinden het belangrijk om je te informeren over onze dienstverlening. In de dienstverleningsdocumenten lees je wie wij zijn en wat je van ons mag verwachten.
Onafhankelijk advies
Laat u persoonlijk adviseren en geef de zorg voor uw verzekeringen en financiële producten uit handen aan ons. Wij staan garant voor persoonlijk contact, onafhankelijk advies, maatwerk en gedegen schade-afwikkeling
Raadhuislaan 12, Berkel en Rodenrijs
Contactgegevens
U kunt Zijlstra & Udema verzekeringen op de volgende manieren bereiken:
Telefoon: 010-5114646
E-mail: info@zuverzekeringen.nl
Postadres: Postbus 72 2650 AB Berkel en Rodenrijs
Bezoekadres: Raadhuislaan 12 2651 DB Berkel en Rodenrijs
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8:30 t/m 17:00 uur.
Weekenden: gesloten
Een afspraak buiten kantoortijden?
Dat kan, neem in dit geval contact op met een van onze adviseurs om een persoonlijke afspraak te maken.
Parkeergelegenheid
Rondom ons kantoor is er voldoende gratis parkeergelegenheid.