‘s Zomers trekken we er met zijn allen op uit. Het lekkere weer nodigt uit om buiten te gaan sporten en recreëren. Heeft u een hobby die u de komende tijd weer regelmatiger wilt gaan beoefenen? Of zin om iets nieuws te proberen? Zo houdt u er op uw vakantiebestemming misschien van om te mountainbiken, te duiken, bergwandelingen te maken of zelfs bergen te beklimmen. Of misschien stapt u thuis of op vakantie regelmatig op uw paard, de wielrenfiets of in uw zeilboot. Wat uw (zomerse) hobby ook is, het kan raadzaam zijn om hiervoor een (aparte) verzekering af te sluiten.

Verzekeren van uw hobby- en sportuitrusting

Hobby- en sportuitrustingen zijn vaak vrij kostbaar. Wanneer de spullen kapot gaan, u ze verliest of in geval van diefstal kan dit dan ook flink in de kosten lopen. Dit kan de pret flink drukken, zeker wanneer de spullen dusdanig prijzig zijn dat u ze niet direct (volledig) kunt vervangen. In dat geval is het fijn wanneer u een beroep kunt doen op een verzekering, waardoor u snel uw hobby of sport weer kunt beoefenen. Een hobby- en sportverzekering kan dan een verstandige keuze zijn. Deze kan volledig worden aangepast aan uw wensen en situatie, waardoor u in de meeste gevallen snel een vergoeding ontvangt in geval van pech.

Wereldwijde dekking voor het hele gezin

Vaak is bij een dergelijke verzekering zelfs het gehele gezin verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Dit geldt óók voor uw kampeeruitrusting. Vaak heeft u de vergoeding al binnen een paar dagen op uw rekening staan, en kunt u dus naar hartenlust verder met het beoefenen van uw favoriete sport of hobby.

Welke hobby’s en sporten vallen onder de dekking?

Welke hobby of sport u ook beoefent, u kunt bijna alle denkbare artikelen verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan muziekinstrumenten zoals een piano, elektrische gitaar of saxofoon, maar ook zaken als surfplanken en snowboards. Waar veel mensen niet bekend mee zijn is dat ook uw kampeeruitrusting onder deze verzekering valt.

Welke artikelen vallen niet onder een hobby- en sportartikelenverzekering?

Er zijn echter ook artikelen die niet onder de hobby- en sportartikelenverzekering vallen. Denk hierbij onder andere aan voertuigen (het is raadzaam om hiervoor bijvoorbeeld een (elektrische) fietsverzekeringoldtimerverzekering of pleziervaartuigverzekering voor af te sluiten), apparatuur zoals film- en videocamera’s, dieren, modelbouwartikelen, gereedschappen, antiek en gehuurde artikelen. Indien u dergelijke artikelen wenst te verzekeren is dit zeker mogelijk via een ander pakket. Uw verzekeringsadviseur kan u hier in detail over informeren.

Aanvullende reisverzekering

Naast uw uitrusting, zijn er natuurlijk ook hobby’s en sporten die een bovengemiddeld risico met zich meebrengen. Indien u op vakantie deze hobby wilt uitoefenen is het  vaak raadzaam om naast uw reisverzekering een aanvullende verzekering af te sluiten voor ‘gevaarlijke sporten’. Denk hierbij aan bergbeklimmen, onderwatersport of wintersport.

Wij hopen dat u naar hartenlust zult genieten van uw hobby en/of sport dit seizoen! Voor informatie en vragen met betrekking tot deze en andere verzekeringen kunt u altijd contact opnemen met uw verzekeringsadviseur.