Doorlopend krediet

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

U wilt beschikken over een financiële buffer om aankopen te doen op het moment dat u dat wilt? U weet vooraf nog niet precies hoeveel u nodig heeft? Een doorlopend krediet biedt dan uitkomst. Met een doorlopend krediet kunt u op elk moment geld opnemen. Natuurlijk zijn hier regels aan verbonden.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u bij het begin met de bank afspreekt hoeveel u maximaal leent. Dit is de kredietlimiet. U hoeft het geld niet allemaal in één keer op te nemen. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld u opneemt.

Zodra u geld heeft opgenomen, betaalt u maandelijks het bedrag in delen terug aan de bank. Zo lost u uw schuld af. Per maand betaalt u meestal 2% van uw kredietlimiet. Dat percentage bestaat uit rente en aflossing. Een lager percentage (1,5% of 1%) is ook vaak mogelijk.   

U heeft de vrijheid om meer af te lossen als u dat wilt. Het maakt niet uit wanneer, hoe vaak en hoeveel. U kunt het krediet zelfs helemaal aflossen. Zolang u het krediet niet heeft beëindigd, houdt u de mogelijkheid het geld weer op te nemen. Dit kan handig zijn om financiële tegenvallers op te vangen.

Kredietlimiet

De maximale kredietlimiet wordt bepaald door een aantal factoren. Deze zijn per aanbieder verschillend. De meest voorkomende zijn:

 • Het (gezamenlijke) netto inkomen
 • Vaste lasten (waaronder woonlasten en alimentatieverplichtingen)
 • Bestaande leningen (BKR-toetsing)
 • Gezinssituatie
 • Woonsituatie

Geen overlijdensrisicodekking

In tegenstelling tot een persoonlijke lening, heeft een doorlopend krediet standaard geen overlijdensrisicodekking. Deze is meestal wel als optie af te sluiten. Met de overlijdensrisicodekking voorkomt u dat uw partner of nabestaanden met een schuld te maken krijgen.

7

Verder lezen

Voordelen doorlopend krediet

 • U kunt op ieder moment zonder boete het krediet aflossen
 • Afgeloste bedragen kunnen weer opgenomen worden
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
 • De rente is lager dan bij een persoonlijke lening
 • Snel te regelen

Nadelen doorlopend krediet

 • Er wordt een variabele rente doorberekend, deze kan tussentijds stijgen
 • De looptijd van een doorlopend krediet is onbepaald
 • De drempel om geld op te nemen is laag

Als u een doorlopend krediet wilt afsluiten is een goed advies belangrijk. Wij kunnen aan de hand van uw situatie bepalen of een doorlopend krediet voor u de beste oplossing is.

Wilt u meer weten? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u hier graag verder mee. U kunt ook bij ons binnen lopen voor een adviesgesprek.

MEER WETEN?

Handige downloads

Vergelijkingskaart hypotheek

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor hypotheekadvies? De vergelijkingskaart van Zijlstra & Udema biedt heldere informatie over onze dienstverlening die u eenvoudig kunt vergelijken met andere aanbieders. Wij staan klaar om met u in gesprek te gaan en samen de hypotheekoptie te vinden die perfect bij uw situatie past.

> Download vergelijkingskaart hypotheek

Onze dienstverleningsdocumenten

We vinden het belangrijk om je te informeren over onze dienstverlening. In de dienstverleningsdocumenten lees je wie wij zijn en wat je van ons mag verwachten.

> Bekijk dienstverleningsdocumenten

Onafhankelijk advies

Laat u persoonlijk adviseren en geef de zorg voor uw verzekeringen en financiële producten uit handen aan ons. Wij staan garant voor persoonlijk contact, onafhankelijk advies, maatwerk en gedegen schade-afwikkeling

Raadhuislaan 12, Berkel en Rodenrijs

 

     

Contactgegevens

U kunt Zijlstra & Udema verzekeringen op de volgende manieren bereiken:

 

Telefoon: 010-5114646

E-mail: info@zuverzekeringen.nl

Postadres: Postbus 72 2650 AB Berkel en Rodenrijs

Bezoekadres: Raadhuislaan 12 2651 DB Berkel en Rodenrijs

 

Openingstijden:

 

Maandag t/m vrijdag: 8:30 t/m 17:00 uur.

Weekenden: gesloten

 

Een afspraak buiten kantoortijden?

Dat kan, neem in dit geval contact op met een van onze adviseurs om een persoonlijke afspraak te maken.

 

Parkeergelegenheid

 

Rondom ons kantoor is er voldoende gratis parkeergelegenheid.