Machinebreukverzekering

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

De risico’s van werken met machines

Het werken met machines heeft ons enorm geholpen in het vergroten van onze productiviteit en opent enorm veel mogelijkheden voor ondernemers. Zodra er echter schade ontstaat aan een machine en hij bijvoorbeeld plotseling uitvalt, kunnen uw werkzaamheden vertraging oplopen of zelfs stil komen te liggen. Bovendien zijn ze erg kostbaar en is het aanschaffen van een nieuwe machine geen prettige verrassing. In dat geval is het fijn wanneer de situatie zo snel en optimaal mogelijk afgehandeld wordt en u vooral zo snel mogelijk weer met een optimale bezetting kunt werken zodat uw klanten zo min mogelijk hinder ondervinden van de onderbreking. 

De machinebreukverzekering

Bij schade aan uw machines die gedekt wordt door de machinebreukverzekering, kunt u bijvoorbeeld denken aan het volgende:

  • Materiële schade door eigen gebrek
  • Bedieningsfouten
  • Een voorwerp in de machine
  • Nalatigheid of opzet van personeel

Om uw bedrijf te beschermen tegen de gevolgen van een onverwachte vermindering van de productiecapaciteit door het uitvallen van één- of meerdere machines is het verstandig te bekijken of een machinebreukverzekering voor u een waardevolle toevoeging is aan uw verzekeringsportefeuille. De verzekeringsadviseurs van Zijlstra & Udema Verzekeringen helpen u graag deze risico’s te beperken door samen met u te kijken naar een verzekeringsoplossing die past bij uw situatie.