Ongevallen- en invaliditeitsverzekering

Particulier & zakelijk verzekeren
Gratis adviesgesprek

Afspraak maken

Het spreekwoord luidt: “Een ongeval zit in een klein hoekje”. De gevolgen van een ongeval kunnen helaas zeer ernstig zijn en brengen vaak hoge kosten met zich mee. Daarom is er een aparte ongevallenverzekering om deze kosten te dekken.

Een ongevallenverzekering kan meestal als extra dekking worden meeverzekerd bij een auto- of motorverzekering. Bij een autoverzekering heet deze dekking dan ‘Ongevallen inzittenden’ en bij een motorverzekering ‘Ongevallen opzittende’. Ook buiten het verkeer kunt u te maken krijgen met een ongeval. Daarom kan deze verzekering ook als losstaande verzekering worden afgesloten.

De ongevallenverzekering kent een vaste uitkering voor de in- of opzittenden bij:

  • Overlijden
  • Blijvende invaliditeit

De verzekerde bedragen worden van te voren vastgesteld, in overleg met de verzekeraar. Ze worden vermeld in de polis. Bij tijdelijke of gedeeltelijke invaliditeit hangt het van de polisvoorwaarden af hoeveel er uitgekeerd wordt. Dit is per maatschappij verschillend. De ongevallenverzekering keert nooit meer uit dan in de polis is vermeld.

Medische kosten of tandartskosten

U kunt medische kosten of tandartskosten meestal meeverzekeren. Dat kan tot een tot een bepaald maximum. Deze kosten krijgt u alleen vergoed wanneer ze door een ongeval zijn ontstaan. Ook uw ziektekostenverzekering kan (een deel van) deze kosten dekken. Een extra dekking kan dan tot dubbele verzekering en dus dubbele premie leiden.

Let op wat een verzekeraar onder een ongeval verstaat, als u de polisvoorwaarden van diverse verzekeraars gaat vergelijken. De definitie van een ongeval staat in de polisvoorwaarden. Iedere verzekeraar kan zijn eigen interpretatie hebben. Denk bijvoorbeeld aan verdrinking, vergiftiging of spit.

Bij de meeste verzekeraars is de definitie van een ongeval als volgt: ‘Op het lichaam inwerkend geweld dat van buitenaf wordt uitgeoefend en een plotseling karakter heeft, dat het rechtstreekse gevolg is van een ongeval en dat medisch vast te stellen is’. Vanwege het vaak onduidelijke karakter van een ongevaldefinitie vermelden de polisvoorwaarden de in- en uitsluitingen.

7

Verder lezen

Gliedertaxe

De Gliedertaxe (ledemaatbelasting) is een overzicht van het lichaam dat per lichaamsdeel aangeeft in hoeverre iemand arbeidsongeschikt is als dat lichaamsdeel niet meer functioneert (of geamputeerd is). Bij blijvende invaliditeit bepaalt dit de hoogte van de uitkering. De uitkering wordt bepaald door het percentage van de Gliedertaxe te vermenigvuldigen met het verzekerde bedrag. Het aantal benoemde lichaamsdelen en het percentage kan per maatschappij verschillen. U vindt dit terug in de polisvoorwaarden.

Voorbeeld: het verzekerd bedrag bij blijvende invaliditeit is € 50.000,-. De verzekerde verliest zijn been na een ski-ongeluk. In de Gliedertaxe is voor een been 70% vastgesteld. Dat betekent dat de verzekerde (70% van € 50.000,-) € 35.000,- krijgt uitgekeerd.

Premie

De premie voor een ongevallenverzekering is meestal laag. De premie wordt vooral bepaald door

  • de hoogte van de verzekerde bedragen bij overlijden en bij invaliditeit
  • af te sluiten dekkingen.

Uitsluitingen

De verzekeringsmaatschappij keert niet altijd uit. Bijvoorbeeld in onderstaande situaties:

  • Als het ongeval ontstaan is door alcohol- en/of drugsmisbruik
  • Als er opzet in het spel is
  • Als het ongeval ontstaan is tijdens het plegen van een misdrijf
  • Ongevallen als gevolg van oorlogshandelingen, atoomkernreacties of molest
  • Ongevallen bij sommige gevaarlijke sporten
  • Als het ongeval is veroorzaakt met goedkeuring van iemand die daarbij belang heeft  

Voor meer informatie over de financiële gevolgen van een ongeval of blijvende invaliditeit kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij rekenen dan de diverse scenario’s voor u door. Daarbij kunnen wij u adviseren hoe een terugval van uw inkomen kan worden beperkt.

MEER WETEN?

Handige downloads

Vergelijkingskaart hypotheek

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor hypotheekadvies? De vergelijkingskaart van Zijlstra & Udema biedt heldere informatie over onze dienstverlening die u eenvoudig kunt vergelijken met andere aanbieders. Wij staan klaar om met u in gesprek te gaan en samen de hypotheekoptie te vinden die perfect bij uw situatie past.

> Download vergelijkingskaart hypotheek

Onze dienstverleningsdocumenten

We vinden het belangrijk om je te informeren over onze dienstverlening. In de dienstverleningsdocumenten lees je wie wij zijn en wat je van ons mag verwachten.

> Bekijk dienstverleningsdocumenten

Onafhankelijk advies

Laat u persoonlijk adviseren en geef de zorg voor uw verzekeringen en financiële producten uit handen aan ons. Wij staan garant voor persoonlijk contact, onafhankelijk advies, maatwerk en gedegen schade-afwikkeling

Raadhuislaan 12, Berkel en Rodenrijs

 

     

Contactgegevens

U kunt Zijlstra & Udema verzekeringen op de volgende manieren bereiken:

 

Telefoon: 010-5114646

E-mail: info@zuverzekeringen.nl

Postadres: Postbus 72 2650 AB Berkel en Rodenrijs

Bezoekadres: Raadhuislaan 12 2651 DB Berkel en Rodenrijs

 

Openingstijden:

 

Maandag t/m vrijdag: 8:30 t/m 17:00 uur.

Weekenden: gesloten

 

Een afspraak buiten kantoortijden?

Dat kan, neem in dit geval contact op met een van onze adviseurs om een persoonlijke afspraak te maken.

 

Parkeergelegenheid

 

Rondom ons kantoor is er voldoende gratis parkeergelegenheid.