Zijlstra en Udema Vertellen

Tips voor het kopen van een huis als starter

Dat starters het lastiger hebben op de huizenmarkt, is al langere tijd bekend. In het laatste kwartaal van 2017 was slechts 23% van de huizenkopers een starter. Er moet meer eigen geld ingebracht worden, de huizenprijzen zijn flink gestegen en de markt was zelden zo krap als nu. Als starter op de woningmarkt heb je het niet gemakkelijk. Daarom delen we graag wat tips en kansen voor starters.

ha
mei 4, 2018

Verzekering voor uw hobby of sport

's Zomers trekken we er met zijn allen op uit. Het lekkere weer nodigt uit om buiten te gaan sporten en recreëren. Heeft u een hobby die u de komende tijd weer regelmatiger wilt gaan beoefenen? Of zin om iets nieuws te proberen? Zo houdt u er op uw vakantiebestemming misschien van om te mountainbiken, te duiken, bergwandelingen te maken of zelfs bergen te beklimmen. Of misschien stapt u thuis of op vakantie regelmatig op uw paard, de wielrenfiets of in uw zeilboot. Wat uw (zomerse) hobby ook is, het kan raadzaam zijn om hiervoor een (aparte) verzekering af te sluiten.

ha
mrt 29, 2018

Weet u of uw hypotheek nog up to date is?

Bent u nog meer dan tevreden met uw huidige woonsituatie en niet van plan om op korte termijn te verhuizen? Dan is het verstandig om regelmatig te controleren of uw hypotheek nog up to date is. Veranderende rentestanden maar ook veranderingen in uw persoonlijke situatie kunnen reden zijn voor ons om u te adviseren een aanpassing te doen in uw hypotheek. 

ha
mrt 2, 2018

November, filemaand. Zo voorkom je fileleed

November is al jarenlang de drukste filemaand. Misschien heeft u het gemerkt afgelopen dinsdag, de laatste dag van oktober, toen er tijdens de avondspits meer dan 800 kilometer file stond. De belangrijkste reden? De wintertijd. 

ha
nov 3, 2017

5 Tips om schade aan uw woning te voorkomen

Ieder jaar weer merken wij verzekeringsadviseurs dat de herfst niet alleen garant staat voor gezellige avondjes op de bank met thee en de kaarsen aan. Geregeld zorgt een flinke herfststorm voor schade aan huizen en auto’s. Het lijkt vaak overmacht, maar toch zijn er dingen die u zelf kunt doen om schade te voorkomen. En dat scheelt weer in de kosten voor uw eigen risico.

ha
okt 6, 2017

Nieuwe Europese privacywetgeving voor data bescherming

Afgelopen jaar vertelden we u al over de nieuwe wetgeving Meldplicht Datalekken Persoonsgegevens. In 2018 wordt deze wetgeving op Europees niveau aangescherpt in de vorm van de General Data Protection Regulation (GDPR). Vanaf mei volgend jaar zal deze wetgeving grotendeels de nationale wetgevingen van Europese landen vervangen. Zo geeft Europa een duidelijk signaal af wat betreft online privacy naar bedrijven toe. Wat betekent deze wetsverandering voor u als ondernemer? 

ha
sep 1, 2017

Snel weer onderweg in het geval van pech

Beste lezer, 

Veel Nederlanders zijn gek op hun auto. Niet voor niets staan de wegen elke dag rond de spits vol file, maar ook in de zomer trekken we traditiegetrouw met auto en caravans massaal Europa in om vakantie te vieren. Als er iets is wat een groot deel van ons Nederlanders het gevoel van vrijheid geeft, dan is het de auto. Meer dan de helft van de Nederlanders bezuinigt zelfs liever op vakanties en kleding dan op de auto.* Een goede reden om ervoor te zorgen dat u ook mobiel blijft en er in het geval van pech met de auto een snelle oplossing is.

ha
aug 4, 2017

Een zorgeloze zomer

Beste lezer,

De zomer heeft een heerlijke aftrap gehad en dit weekend beginnen ook de zomervakanties. Tijd voor een fijne vakantie met het gezin of gezellige dagjes weg in eigen land. U heeft online het vakantieadres van uw dromen gevonden en kunt niet wachten om daar een paar weken heerlijk te ontspannen.

ha
jul 7, 2017

Goed voorbereid op vakantie

Beste lezer,

Bent u ook zo aan het genieten van die heerlijk zomerse dagen? Een fijn voorproefje van een hopelijk lange en zonnige zomer. Misschien komt voor u ook de vakantie in snel tempo dichterbij. Een paar weken om volledig te ontspannen en op te laden. 

ha
jun 2, 2017

Een frisse wind door uw verzekeringspakket

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de warme lentezonnetje en in bloei staande bomen en bloemen bezorgen u een fris en vrolijk gevoel. Niet voor niets is dit de periode om ook de bezem door het huis te halen: we laten de donkere, koude wintermaanden letterlijk achter ons en kijken met een frisse blik naar de toekomst. 

ha
mei 4, 2017

Aansprakelijkheid gaat iedereen aan

Beste lezer,

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo luidt de welbekende uitspraak. Altijd vervelend, maar nog eens extra wanneer je ook iemand anders ermee dupeert. Bijvoorbeeld wanneer je een glas rode wijn tijdens de housewarming van een vriendin over haar gloednieuwe tapijt laat vallen, of wanneer je in de rij voor het stoplicht met je fiets tegen een geparkeerde auto stoot. Ook een autospiegel is er tijdens een moment van onoplettendheid zo afgelopen. Ondanks dat een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) erg gebruikelijk is, is deze niet verplicht in Nederland.

ha
mrt 31, 2017

Wat zijn uw goede voornemens voor 2017?

Beste lezer, 

De feestmaand is voorbij en 'het echte leven' begint weer. De sportscholen barsten uit hun voegen, de sigarettenverkoop daalt en de groenten zijn niet aan te slepen: een nieuw jaar staat immers ook voor nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Bent u daarvoor iets te nuchter? Of bent u toe aan iets verfrissends omdat u weet dat uw sportschoenen tegen de tijd dat april aanbreekt alweer onder een dikke laag stof achterin de kast liggen? Wij inspireren u graag met een aantal suggesties voor goede voornemens voor het nieuwe jaar!

ha
jan 6, 2017

Zorg voor uw dierbaren - ook als u er niet meer bent

Beste lezer,

Iets waar u waarschijnlijk - en hopelijk - niet iedere dag bij stilstaat, is uw uitvaart. Wellicht noemt u terloops weleens iets wat u absoluut niet of misschien wel zou willen tegen uw partner, maar het blijft voor veel mensen geen favoriet gespreksonderwerp. Begrijpelijk, maar desondanks is het juist een prachtige manier om uw familie en vrienden op een moeilijk en emotioneel moment te ontzorgen.

ha
nov 11, 2016

Pech onderweg

Beste lezer ,

Of het nu een lege accu, lekke band of oververhitte motor is: u heeft vast wel eens met pech langs de weg gestaan. Naast het feit dat u ongetwijfeld betere manieren weet om uw tijd te besteden, is het zeker nu het weer herfstachtiger wordt geen pretje om urenlang naast uw auto te moeten wachten.

ha
okt 7, 2016

Maak voor 1 oktober uw keuze

Beste ondernemer,

Vrijheid en flexibiliteit worden vaak door ondernemers genoemd als de grootste voordelen van het ondernemen. Wellicht vindt u het ook vanuit dat oogpunt fijn om te werken met een tijdelijk contract. Vanaf 1 januari 2017 zal er echter veel veranderen aan dat gevoel van flexibiliteit door de wetsverandering rondom flexwerkers. Vanaf dat moment bent u ook na afloop van het tijdelijke contract nog verantwoordelijk voor de re-integratie, tot wel twaalf jaar na uitdiensttreding. Een aanzienlijk risico wat veel kan financiële gevolgen kan hebben voor u als ondernemer.

ha
sep 14, 2016

Hoe werkt de meldplicht datalekken?

Graag wil ik u meenemen naar de meldplicht voor ondernemers indien er sprake is van een onverhoopt "datalekken". Sinds 1 januari 2016 heeft u deze verplichting namelijk als u bijvoorbeeld een USB-stick of een laptop bent kwijt geraakt. Of als er sprake is van een computerinbraak door een hacker.
ha
aug 1, 2016

Onbezorgd op vakantie

Beste lezer, De zomer staat voor de deur. Grote kans dat de eerste gedachten die bij u opkomen te maken hebben met mooi weer, heerlijke bestemmingen, plezier en tijd om te relaxen, in één woord: vakantie. Waar we vaak minder graag bij stilstaan zijn vervelende gebeurtenissen die helaas ook gepaard kunnen gaan met die heerlijke vakantie in binnen- of buitenland: kwijtgeraakte of beschadigde spullen, diefstal of zelfs een ongeluk. Wij nemen deze zorgen graag van u over en geven u met onze adviezen en verzekeringen een fantastische, onbezorgde vakantie zodat het enige wat u hoeft te doen genieten is!

ha
jun 30, 2016

Aansprakelijkheid voor kinderen

U heeft het vast meegekregen dat enkele weken geleden in het Dierenpark Emmen een enorme ravage werd aangericht door vandalen. Korte tijd nadat de dierentuin onder een nieuwe naam naar een andere locatie verhuisde, brak een groep jongeren tussen de dertien en de twintig jaar in op het park. Zij richtte daar voor een bedrag van enkele tonnen schade aan. U denkt natuurlijk, dat doen mijn kinderen niet.

ha
jun 9, 2016

Voorkom te hoge rente bij doorlopend krediet en persoonlijke lening

Beste lezer,

Als verzekeringsadviseur sta ik dagelijks voor u klaar om u te adviseren en te begeleiden. Het persoonlijke contact met mijn klanten is een belangrijk onderdeel van mijn werk en dit is dan ook het liefst wat ik doe. Ik vind het geweldig mijn kennis met u te delen. Daarom starten wij als kantoor met een nieuwe rubriek : "Zijlstra en Udema Vertellen" .

In deze rubriek zullen afwisselend medewerkers van het kantoor hun ervaringen met u delen. En ik heb de eer met deze nieuwsbrief het spits af te bijten! Om maar meteen met de deur in huis te vallen...

ha
mei 9, 2016