Wanneer sluit ik een doorlopende annuleringsverzekering af?

Zorgeloos reizen

Als particulier wilt u de risico’s die u loopt goed afdekken. Zeker wanneer het om grotere bedragen gaat, bijvoorbeeld de kosten die een vakantie met zich mee brengt. Wanneer u een vakantie boekt gaat u er natuurlijk vanuit dat u ook echt op vakantie gaat. Maar heeft u er wel eens bij stil gestaan dat u verhinderd zou kunnen zijn? Stel dat u plotseling uw baan kwijtraakt, of dat een naaste van u komt te overleiden. In dit soort vervelende situaties is het hebben van een annuleringsverzekering zeer belangrijk. U krijgt dan vaak uw betaling (of een groot deel ervan) teruggestort op uw rekening. Bent u benieuwd in welke situaties de annuleringsverzekering geldig is? Dan kunt u terecht op onze pagina Dekking van annuleringsverzekering.

Wanneer sluit ik een doorlopende annuleringsverzekering af?

Wij beantwoorden de vraag; “Wanneer sluit ik een doorlopende annuleringsverzekering af?” meestal met; “Als u vaker dan twee keer per jaar op vakantie of een weekendje weg gaat.” Echter is de duur van deze reizen ook nog een belangrijke factor in deze overweging. Een annuleringsverzekering kunt u meestal ook afsluiten in combinatie met een reisverzekering. Deze optie is vaak voordeliger. Heeft u al een doorlopende reisverzekering? Dan adviseren wij om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten als aanvulling op uw reisverzekering bij dezelfde aanbieder. Wanneer u geen doorlopende reisverzekering heeft is het verstandig om uzelf of uw gezin per vakantie te verzekeren. Dit kan dan met een kortlopende reisverzekering die u kunt aanvullen met een annuleringsverzekering. Ook hierbij is het weer mogelijk om enkel een kortlopende annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) af te sluiten.

Laat ons u helpen

De vraag; “Wanneer sluit ik een doorlopende annuleringsverzekering af?” is een vraag die wij geregeld gesteld krijgen. Wij kunnen aan de hand van uw situatie een advies geven over welke reis en annuleringsverzekering(en) voor u de beste optie zijn. U kunt gerust contact met ons opnemen via onze contact pagina. Ook kunt u te allen tijde bij ons binnenlopen voor een (oriënterend) gesprek.