Zorgverzekering veranderen

Een zorgverzekering is een verzekering die uw eventuele ziektekosten dekt. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan de kosten van medicijnen of een bezoek aan de huisarts. Op enkele kleine uitzonderingen na is eedere inwoner van Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De zorgverzekeraars zijn daarbij ook verplicht om iedere verzekerde te accepteren voor de basisverzekering.

Premie van uw basisverzekering

De dekking van alle basisverzekeringen is gelijk, maar toch betaalt niet iedereen hetzelfde bedrag aan premie. Kinderen van 17 jaar en jonger zijn gratis verzekerd op de polis van hun ouders. Personen van 18 jaar en ouder betalen voor de basisverzekering. Naast de premie betalen de meeste verzekerden via hun werkgever nog een extra bijdrage. Die bijdrage wordt bepaald aan de hand van de hoogte van het inkomen.

Meer informatie over de zorgverzekering? Klik hier.

Zorgverzekering veranderen

Ieder jaar heeft u de mogelijkheid om te wisselen van verzekeraar. Dat kan alleen per 1 januari van het nieuwe jaar. Wilt u uw zorgverzekering veranderen dan moet u de oude verzekering opzeggen vóór 1 januari van het komende jaar. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft is het belangrijk dat u bij het opzeggen aangeeft dat u dit doet onder voorbehoud van acceptatie bij de nieuwe verzekeraar. Dit is nodig omdat een zorgverzekeraar, in tegenstelling tot een basisverzekering, niet verplicht is een aanvullende verzekering te accepteren.

Tot 1 januari kunt u wisselen van zorgverzekeraar. Klik op de onderstaande rekenmodule om de zorgverzekeraars te vergelijken.

Hulp nodig?

Wilt u van zorgverzekering veranderen maar loopt u tegen vragen aan? Indien u graag geadviseerd wilt worden, en/of hulp nodig heeft, bij het veranderen van zorgverzekeraar dan helpen wij u natuurlijk graag. Kom langs op ons kantoor of maak een afspraak via het contactformulier.

 

Zorgverzekering veranderen